FRISS: Vágó István felfedte, amit az Orbán-kormány nem reklámoz Ferenc pápa magyarországi látogatása kapcsán

Üzenetet hozhat a pápa Orbánéknak.

Vágó István szerdai Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy sokan azt hiszik, Ferenc pápa magyarországi látogatása „kiállás” Orbán Viktor kormányának politikája mellett.

Bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Ferenc pápa számos országban tett már látogatást az utóbbi években, azonban ezt nem a regnáló kormányzatok méltatása miatt tette, hanem

éppen ellenkezőleg.

Vágó István konkrét példák sorát hozta fel, hogy hova, és miért látogatott el a szentatya.

Írását változtatás nélkül közöljük alább:

„Sokan érzik úgy, hogy Ferenc pápa látogatása kiállás lesz Orbán politikája mellett.

Megválasztása után az első útja 2013-ban Brazíliába vezetett, aztán jött Albánia, Sri Lanka, Fülöp-szigetek, több latin-amerikai ország (köztük Kuba!), Egyiptom, Burma, Banglades, még több arab ország…

Megkérdeztem a https://chat.openai.com/– ot, hol tett a pápa lelkipásztori látogatást az utóbbi években.
Nos, itt a válasza:

– Románia (2019) – Ferenc pápa Romániába látogatott, hogy az ország kisebbségi katolikus közösségeit erősítse, és a helyi ortodox egyházzal való kapcsolatokat előmozdítsa.

– Macedónia (2019) – Ferenc pápa Macedóniába látogatott, hogy az ország katolikus közösségeit meglátogassa, és bátorítást adjon a többi vallásúak közötti párbeszédhez.

– Mozambik, Madagaszkár és Mauritius (2019) – Ferenc pápa Afrikába látogatott, hogy felhívja a figyelmet a szegénységre, a migrációra és a környezetvédelemre, és meglátogatta a különböző országok katolikus közösségeit.

– Thaiföld és Japán (2019) – Ferenc pápa Thaiföldre és Japánba látogatott, hogy előmozdítsa a keresztények és más vallások közötti párbeszédet, és bátorítást adjon a béke és az igazságosság előmozdításához.

– Szíria (2022) – Ferenc pápa Szíriába látogatott, hogy felhívja a figyelmet a konfliktus és az emberi szenvedés súlyosságára, és hogy bátorítást adjon a béke és a megbékélés előmozdításához.

A teljes lista itt: https://en.wikipedia.org/…/List_of_pastoral_visits_of

Ezek között

elég ritkán fordult elő, hogy a regnáló hatalom mellett állt volna ki…

(a képen Ferenc pápa Fidel Castróval 2015-ben)”

(Vágó István/Facebook)

Valódi Hírek