Hivatalos: Újraindul az USA elnöki székéért Joe Biden (+videó)

Ha megnyeri, akkor 86 évesen megy nyugdíjba.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 46.elnöke bejelentette, hogy újraindul az elnökségért Kamala Harris alelnökkel az oldalán. Biden a Facebookján osztotta meg a hírt egy videó formájában. A politikus hangsúlyozta, hogy a 2020-as választáshoz hasonlóan most is a demokráciáért és

a szabadságjogok védelmében száll harcba.

A beszéde alapján gyanús, hogy az elnök kampányszlogenje a „Fejezzük be a megkezdett munkát!” lesz.

Meglepő, de Joe Biden 80 évesen

a valaha élt legidősebb, hivatalban lévő amerikai elnök.

A 2024-es elnökválasztás napján 81 éves lesz, ha megnyeri a választást, a 2025 januárjában kezdődő ciklus elejére pedig betölti a 82. életévét. Ha kitölti a második mandátumát, 2029 január 20-án, 86 évesen köszön le.

Az elnök átesett egy szervi-neurológiai vizsgálaton és az orvosok megállapították, hogy az elnök továbbra is alkalmas arra, hogy ellássa a feladatait, ugyanis

egészséges és életerős.

Biden egyébként nem áll jól. Meglehetősen alacsony a támogatottsága, mindössze 42,5%-ot mértek neki.

A demokrata szavazók 54%-a is más jelöltet szeretne látni Biden helyett egy felmérés szerint.

De ez még javuló tendenciának nevezhető, ugyanis tavaly nyáron a demokrata szavazók 75%-a elutasította az elnök újraindulását. Tehát jelenleg a saját pártja támogatói között is sokan elutasítják az újraindulását, bizonyára az életkora miatt.

Természetesen a republikánusok szénája sem áll jobban, ugyanis a lehetséges kihívója a korábbi elnök lehet, Donald Trump, aki még Bidennél is népszerűtlenebb.

Itt lehet megnézni Biden videóját, amelyben elmondja, hogy újraindul az elnöki posztért:

Valódi Hírek