FRISS: Rónai Sándor lerántotta a leplet Varga Juditék méretes kamujáról (+videó)

Súlyos dolgok derültek ki Orbánékról.

További korlátok vannak még az EU-s pénzek folyósításához – közölte Rónai Sándor az ATV Start című műsorának keddi adásában. A politikus elmondta, ő is tagja lesz a május közepén Magyarországra érkező EP-vizsgálóbizottságnak, amit az Orbán-kormány korrupciója kivizsgálása miatt hoztak létre.

Rónai Sándor leszögezte: az EU-s pénzeket akkor kaphatja meg Magyarország, ha eloszlatja az EB aggályait. Hangsúlyozta: több mint 5000 milliárd forint sorsa forog kockán.

Rónai Sándor elmondta, látta a propagandasajtó és Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolóját, amely szerinte egyfajta „sikerjelentésként” értékelte a tárgyalásokat, azonban – mutatott rá – a valóságban ez nem így történt.

Hozzátette: valóban találkozott Varga Judit Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztossal, azonban

érdemi megállapodás nem született.

„Egy helyben toporgás van. Az látszik, hogy az Európai Bizottság továbbra is érdemi garanciákat követel a magyar kormánytól arra vonatkozóan, hogy valódi reformokat csinálnak, hogy valóban végrehajtják azokat a lépéseket, amelyeket a pénzért cserébe követel az Európai Bizottság, de láthatóan ebben semmilyen előrelépést nem tesz a magyar kormány, így aztán

a pénzek sem jöhetnek”

– mondta Rónai, hozzátéve, jelenleg a források érkezése is kérdéses, nagy meglepetés lenne, ha idén megérkeznének ezek a pénzek.

Jelezte: óriási szüksége lenne hazánknak ezekre a forrásokra egy ilyen mértékű megélhetési válság közepén.

Rónai elmondta, Varga Juditék bejelentése kiábrándító, mert erre a pénzre óriási szükség lenne, ami

az Orbán-kormány hibájából lassan két éve nem érkezik meg Magyarországra.

„Magyarországon messze a legnagyobb az infláció az Európai Unión belül, és ehhez képest az Orbán-kormány nem tesz érdemi lépéseket annak érdekében, hogy ezek a pénzek végre megérkezzenek Magyarországra”

– hangsúlyozta a politikus.

Rónai Sándor emlékeztetett: miközben az Orbán-kormány migránsokkal riogatta az egész országot, aközben

bűnözőknek adott letelepedési kötvényt,

akik így szabadon mozoghattak egész Európában és Magyarországon.

Ez pedig a politikus szerint rendkívül kockázatos biztonságpolitikai szempontból, ugyanis az Orbán-kormány Vlagyimir Putyin legközelebbi szövetségesének számít, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a háborús bűnös orosz elnök barátai, oligarchái adott esetben Magyarországra és az EU-ba szökhessenek – jegyezte meg Rónai.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek