Ez kínos: Rendesen beégette magát Orbán embere, amikor a kormány feljelentős törvényéről kérdezték (+videó)

Csúnyán összekavarodott a miniszteri biztos.

V. Németh Zsoltot – aki egyébként „a magyar életmód védelméért” felelős miniszterelnöki biztos – kísérelte megkérdezni az rtl.hu a Novák Katalin által visszadobott, szivárványcsaládok feljelentésére buzdító törvényről.

A párbeszéd pedig így zajlott:

„V. Németh: Alaposan meg fogom ismerni az elnök asszonynak az érvrendszerét, és végiggondoljuk a törvényt, ahogy a magyar életmódot én nagyon fontosnak tartom sokféle aspektusból, erről fogok majd itt beszélni.

RTL Híradó: Egyébként az Országgyűlés elképzelhető ezek szerint, hogy változtatni fog elnök asszony ajánlásai alapján ezen a törvényen?

V. Németh: Meg fogjuk fontolni elnök asszonynak az ajánlásait.

RTL Híradó: És miért tartják fontosnak, hogy ilyen bejelentési lehetőséget tegyenek lehetővé?

V. Németh:

Meg fogjuk fontolni elnök asszonynak az ajánlásait.

RTL Híradó: Azt nem tudja összefoglalni, hogy miért fontos ez a passzus a törvényben, hogy megértsük?

V. Németh:

Meg fogjuk fontolni elnök asszony ajánlásait.”

Némethnél tehát valamiért nagyon beakadt a lemez. A parádés videót itt nézheted meg:

Mint ismert, az Országgyűlés április 11-én fogadta el a visszaéléseket bejelentő rendszerről szóló jogszabályt, amelynek értelmében fel lehet jelenteni azokat az embereket, akik többek között „kétségbe vonják a házasság és a család szerepét, vagy a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát”.

Az üggyel kapcsolatban Novák Katalin közölte: tisztában van vele, hogy a törvény az uniós irányelv átültetését szolgálná, de véleménye szerint az eszközei joggal vitathatók, hiszen a közösség tagjai közötti bizalmatlanság növelését szolgálhatják.

Kapcsolódó:

Novák Katalin borított: Nem írja alá Orbánék törvényét

Nincs vége: Orbánék nagyon ráfaragtak; az EP-képviselők a legszigorúbb tervet lengették be a magyar törvényjavaslat miatt

 

Valódi Hírek