Drasztikus árcsökkenés jöhet a boltokban: Végre olcsóbb lehet a népszerű magyar termék

Sokan megkönnyebbülhetnek.

Mondhatjuk, hogy az utóbbi időben félve mennek vásárolni az emberek a boltokba, ugyanis az Európa-rekorder magyarországi infláció hatásait mindenki a saját bőrén is érzi. A vásárlók a jelenlegi gazdasági helyzetben leginkább az üzletek akcióira fókuszálnak, ami nem is meglepő, hiszen úgy elszálltak az élelmiszerárak, hogy egy-egy bevásárlás során egy kisebb vagyont is a kasszánál hagyhatunk.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a legutóbbi kormányinfón jelentette be: az árstopot június végéig meghosszabbítják, és hamarosan jönnek a boltokra kivetett kötelező akciók is. Az intézkedések lényege, hogy az alapvető élelmiszereket 20 kategóriába sorolják.

Ezek közül minden héten egyet legalább 10 százalékos kedvezménnyel kell adnia az üzleteknek az előző 30 nap legalacsonyabb árához képest.

Mindezek ellenére kedvező hír, hogy

végre csökkenhet a kenyér ára, amely szintén jelentősen megugrott az elmúlt időszakban.

A gazdák az idei év csapadékos időjárásának köszönhetően rekordmennyiségű gabonatermésre számítanak. Ez azt is jelenti, hogy jóval nagyobb mennyiséget arathatnak, mint amellyel eredetileg számoltak.

Ha az olcsó ukrán búza miatt nem tudják külföldön értékesíteni a magyarországi gabonát, akkor a hazai kereskedők jelentős árcsökkentésre kényszerülnek.

Az ATV Híradó riportjában arról számolt be, hogy tavaly egy tonna búza még 135 ezer forintba került,

idén ez már csak 75 ezer forintba kerül.

Mindez pedig természetesen, kihatással van a többi pékáru árára is.

A pékek optimizmusuknak is hangot adtak, ugyanis ha a kormány által bejelentett rezsicsökkentés rájuk is vonatkozna, és valóban jelentősen csökkenne a liszt ára, úgy látják akár

200, vagy 300 forinttal is csökkenhetne a kenyér ára.

Videó:

 

Valódi Hírek