Fotóval: Élőlánccal tüntettek a váci szülők Pintérék terve ellen

Briliáns ötlettel álltak elő.

Óriási tüntetés vette kezdetét hétfőn, miután a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közösen szervezett demonstrációt a kormány státusztörvénye ellen.

Reggel a Belügyminisztérium bejáratát foglalták el a tanárok és a diákok, Vácon pedig az általános iskolák előtt

alkottak élőláncot a pedagógusok mellett kiálló szülők.

Egy váci szülő lapunkhoz eljuttatott információkat az eseményről: a gyülekezés reggel fél 8 és 8 óra között kezdődött, az akcióról fotók is készültek.

A képen a váci édesanyák láthatóak, élőláncot alkotva tiltakoztak a kormány státusztörvény-tervezete ellen. A módosítás megfosztaná a pedagógusokat a közalkalmazotti jogviszonyuktól, ellenőriztetné a számítógépieken, mobiltelefonjaikon lévő adatokat.

A javaslat megjelenése után több ezer pedagógus jelezte, hogy felmond, ha a kormány elfogadja a módosítást.

Az új jogállás szűkítené a pedagógusok jogköreit és növelné a munkaterheiket. A demonstrációnak újabb és újabb formáit mutatják be a pedagógusok, szülők, diákok, és mellettük mindenki, aki a kormánnyal szemben kiáll az oktatást súlyosan érintő új jogállási viszony ellen.

Budatétényből indult például a zebraszerda ötlete is, amelynek lényege, hogy a tiltakozók minden szerda reggel kiállnak a gyalogos-átkelőhelyekre – természetesen amikor az autósoknak piros a lámpa –, és különböző feliratú táblákat tartanak a gépkocsivezetők elé.

Valódi Hírek