Jövő vasárnap visszatérnek az LGT-dalok a Tabánba

Legendásak voltak a Tabánban az LGT koncertjei. A nagy slágerek most újra hallhatóak lesznek ugyanott, az Erzsébet-híd budai hídfőjénél április 30-án, délután 15 órától.

Az ötlet, hogy újra LGT-dalok szóljanak a Tabánban, Gréczy Zsolttól származik. A DK országgyűlési képviselője – még újságíró korában – sokat dolgozott a zenekarral. Ő érezte úgy, hogy hiányoznak onnan a legendás dallamok.

Az LGT hivatalosan már nem létezik, de a dalaikat ma is rengetegen szeretik. Jövő vasárnap nem lesz színpad, nem lesznek lámpák, egyéb díszletek, nyilván politika sem, csak három órán át a Locomotív GT számai szólnak az eredeti lemezekről.

Akik zenélnek: Presser Gábor, Laux József, Barta Tamás, Frenreisz Károly, Somló Tamás, Karácsony János, Solti János, meg akik az albumokon közreműködnek.

A program ajánlója szerint „hozd magaddal a családot, rokont, barátot, ismerőst, enni-, innivalót, egy plédet, amire leülsz – és az emlékeid”.

A három órásra tervezett speciális koncert, amelyen nincsenek előadók, emlékzenekarok, csak az LGT eredeti dalai, megemlékezik a nemrég elhunyt Török Ádámról is.

Az LGT előtt a Tabánban mindig a Mini együttes játszott, így most vasárnap 15 órakor néhány Mini-dal is elhangzik.

Gyere ki a hegyoldalba, mert miénk itt a tér!

Az esemény Facebook-oldalát >>ITT<< találod.

Valódi Hírek