Morcosan kezdi a jövő hetet az időjárás: Esernyő, esőkabát legyen kéznél

Mutatjuk, mi várható a hét elején.

Vasárnap még sok lesz a napsütés. Keleten azonban gomolyfelhők megzavarhatják az idillt. A Dunántúlon napközben nyugat felől pedig a fátyolfelhőzet kezd növekedni. Késő délután, este nyugaton, délnyugaton helyenként már előfordulhat zápor, esetleg zivatar.

Az ország nyugati-északnyugati felén élénk, Sopron környékén helyenként erős lehet a déli szél. Hajnalban 2-10 fokot mérhetünk, de az északi fagyzugokban gyenge fagy ismét előfordulhat. Délután 19-24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn sok felhőre, esőre, záporokra, helyenként zivatarokra kell számítni. Élénk, időnként erős lehet a délies, majd északnyugatira forduló szél. Hajnalban 4-12, délután 13-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden többfelé esőre, záporokra miközben nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a legkeletibb tájakon, valamit a Dunántúlon fordulhat még elő elszórtan eső, zápor, néhol zivatar. Erős széllökések is várhatóak. Délután északkeleten 10-13, máshol 14-19 fok valószínű.

Szerdán már szárazabb, naposabb időre van kilátás. A gomolyfelhős időben a keleti és középső tájakon fordulhatnak még elő helyenként záporok. Délután 11-17 fok várható.

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős idő körvonalazódik. Néhol kisebb zápor előfordulhat. Mérsékelt, helyenként élénk lesz az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12-17 fok között alakulhat.

(Időkép nyomán)

Valódi Hírek