Kiderült: Újabb polgármestert gyanúsítanak EU-s pénzek ellopásával, Hadházy felkereste őt

Ismét furcsa célra használták fel az uniós forrásokat.

Egy EU-s pénzből felújított vendégházat talált egy szőlőhegyen Hadházy Ákos független képviselő, aki Facebook-oldalán arról számolt be, hogy nemhogy vendég, de egy árva lélek sem volt a közelben. Lassan nem is igazi polgármester, aki nem csippentett le magának egy vendégházat – hívta fel a figyelmet a politikus, aki posztjához fotókat is mellékelt.

Bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„»Lepsénynél még megvolt!«

Ez is egy polgármesteri »vendégház«, ez is EU-s pénzből és ez sem fogad vendégeket. A polgármester egyéni vállalkozóként kapott

7,8 millió forint támogatást az európai adófizetőktől.

A szállásközvetítő oldalakon sehol nem találtam nyomát, hogy foglalhatóak lennének szobák ebben a lepsényi szőlőhegyen található, kis nyaralóban. Igaz, valószínűleg nem is a turizmusáról híres a település, ha valaki már Lepsényig eljut, az tovább utazik a Balaton felé.

Mindenesetre

nem ez a beruházás fogja fellendíteni a lepsényi turizmust.

Lassan nem is igazi polgármester, aki nem csippentett le magának egy vendégházat (legutóbb pl. a lombkoronás polgármester soha nem használt kéglijét mutattam meg, ahol még az EU-s tábla sem volt kint).

Ez sok dolog miatt aggályos, de leginkább akkor, ha tudjuk azt, hogy a polgármesterek viszonylag közvetlenül is befolyásolhatják az ún. Vidékfejlesztési Program EU-s pénzeinek elosztását. A beérkező pénzeket ugyanis – látszólag demokratikusan – a hangzatos nevű Helyi Akciócsoportok véleményezik, »koordinálják a helyi igényeknek megfelelően«. Ezeket a régió települési, illetve azok polgármesterei alkotják, Lepsény például a MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület tagja.

Salamon Béla polgármester (a híres kabaré színésszel csak véletlen a névazonosság) egyébként kedvesen fogadott a hivatalában – ez üdítő változatosság Pétervására bosszúval fenyegető polgármestere, vagy a saját magát letagadó lombkoronás polgármesterrel szemben, aki azt mondta, semmi közünk az EU-s projektjeihez.

Salamon Béla nem cáfolta, hogy

a ház már elég régóta készen van, de még nem fogadott benne vendégeket.

Amikor – még januárban – ott jártam, elmondása szerint még nem kapta kézhez a támogatást, ezért nem is gondolja aggályosnak, hogy ő meg nem hirdeti meg a szállást. Csak akkor ugye minek építette?”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek