Brutálisan nekiment a luxemburgi miniszterelnök Deutsch Tamásnak Orbánék botrányt kavaró törvénye miatt (+videó)

Szégyelli magát helyettük is.

Az Európai Parlamentben, a strasbourgi plenáris ülésen szerdán tartottak vitát a magyarországi melegellenes „gyermekvédelmi” törvényről, amelyben részt vett Xavier Bettel – másságát nyíltan vállaló – luxemburgi miniszterelnök is.

„Ha valaki itt ebben a teremben azt hiszi, hogy attól bárki is homosze*uális lesz, hogy tévét néz vagy zenét hallgat (…), akkor

az egyáltalán nem ért semmit”

– mondta a luxemburgi kormányfő.

A luxemburgi RTL arról számolt be, hogy Bettel erősen elítélte a melegellenes magyar törvényt, és tiszteletet követelt a magyarországi LMBTQ-közösség felé.

„Egy meleg férfi számára a legnehezebb önmagát elfogadni. Nem sajnálatot, nem szolidaritást, és nem együttérzést kérünk,

hanem egyszerűen tiszteletet”

– jelentette ki, hangsúlyozva, rengeteg fiatal van, aki „azért követ el öngyilkosságot, mert nem vállalhatja fel a saját homosze*ualitását”.

„Számomra ellentétben áll mindazon értékekkel, amiket az Európai Unió képvisel a nyitottság és a tolerancia jegyében, az, ha stigmatizálják ezt a közösséget, és azt mondják nekik, hogy ez az oktatás, a kultúra vagy a szórakoztatóipar hibája”

– mondta.

„Szégyellem magam,

hogy vannak itt kollégák, akik a kisebbségekre mutogatva akarnak szavazatokat szerezni maguknak.

Egyszer már bejártuk ezt az utat a történelemben”

– mondta Bettel.

Az Európai Bizottság a közelmúltban 15 tagállam részvételével indított eljárást Magyarországgal szemben a melegellenes törvény miatt, szerintük ugyanis a jogszabály sérti az Európai Unió szerződésének emberi jogok tiszteletéről és a diszkrimináció tilalmáról szóló szerződés második cikkelyét, valamint az Európai Unió Alapjogi Chartáját is.

A luxemburgi kormányfő kijelentéseire azonnal reagált Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is.

Deutsch úgy gondolja, Magyarország különös tisztelettel viszonyul Luxemburghoz, és egyetért vele abban, hogy küzdeni kell a megbélyegzés ellen. Hozzátette: nem szabad megbélyegezni az „eltérő politikai véleménnyel” rendelkezőket sem, majd kijelentette: „valótlanság a magyar gyermekvédelmi törvényt homofób törvénynek minősíteni„.

„A magyar gyermekvédelmi törvény egyetlenegy dologról szól:

hogyan lehet megvédeni a szülők gyermekek nevelésére vonatkozó elidegeníthetetlen jogát”

– fogalmazott a kormánypárti politikus, aki Dávid-csillaggal a mellén kelt ki magából az Európai Parlamentben.

(Xavier Bettel/Twitter /FideszEP/Twitter /telex.hu nyomán)

Valódi Hírek