Ez fájni fog Pintéréknek: Minden eddiginél nagyobb lépésre készülnek a pedagógusok hétfőn

Nem teketóriáznak a tiltakozók.

Akár egész napra beszüntetnék a munkát

azok a tiltakozók, akik április 24-én készülnek sztrájkra a pedagógusokat érintő státusztörvény miatt – közölte Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője a nepszava.hu-nak.

A demonstráció célja, hogy minél több tankerületből vonzanak olyan tiltakozókat, akik aktívan közreműködnek a sztrájk szervezésében, valamint segítik az információcserét a státusztörvényről, amelyet

a kormány már júniusban élesítene.

A sztrájk szervezésében közreműködik a Pedagógusok Szakszervezete is. Az alelnök, Totyik Tamás a sztrájkolók számáról nem akart becslésekbe bocsátkozni, ugyanis korábban előfordult, hogy egy tantestület jelezte a csatlakozási szándékát, de

az intézményvezető végül lebeszélte a csoportot a demonstrációról.

Őket például azzal győzték meg, hogy ha részt vesznek a tiltakozásban, akkor az iskola lemondhat a tankerület fejlesztési forrásairól.

A PSZ elnöke elmondta, országjárás keretében, helyi fórumokon tájékoztatják az érintett pedagógusokat az új státusztörvényről, ugyanis sokan még nincsenek tisztában a módosítás részleteivel.

Rétvári Bence korábban úgy nyilatkozott a tervről, hogy az oktatásban dolgozók foglalkoztatási kereteit biztosítaná.

Bár a felmentését bárki kérheti a váltástól számított 5 napon belül, de számolni kell azzal is, hogy ebben az esetben csak egyhavi, a januári illetménynek megfelelő végkielégítés jár.

Valódi Hírek