Komoly fordulatot vehet a Hableány-katasztrófa ügye: Új bizonyíték bukkant elő

Ez mindent megváltoztathat.

Nincs vége a Hableány-katasztrófa koreai áldozatait érintő kártérítési pernek, a Blikk információi szerint a családok nem fogadták el a peren kívüli megegyezésként felajánlott körülbelül 10 millió forintnyi sérelemdíjat, sőt az értesülésük szerint

új, az eljárás végkimenetelét befolyásoló bizonyíték került napvilágra.

Ahogy korábban írtuk, a Hableány sétahajó 2019. május 29-én ütközött össze a Viking Sigyn nevű hajóval. A sétahajó a víz alá került, a balesetben 25 utas és a 2 fő személyzet vesztette életét.

Az utasok városnéző körútra indultak az esti órákban, ám a Margit hídhoz közel a Hableány keresztezte a másik hajó útját, átkerült annak jobb oldalára, és a híd alatt összeütköztek.

A Viking River Cruises vállalati jogászai szerint a baleset előtt a Hableány kormánya beleakadt egy kötélbe, amitől a hajó irányíthatatlanul haladt a Viking Sigyn elé. Erről állításuk szerint egy videófelvétel is készült, a képsorokon látható, ahogy a Hableány matróza a kötelet próbálja kirángatni a balesetet megelőző másodpercekben.

Amennyiben a felvétel hiteles,

az azt jelentené, hogy nem csak a Viking és annak kapitánya felelős a tragédiáért.

A balesetről brit szakértőket is kérdeztek, itt vették észre, hogy a hajócsavarra tekeredett kötél

miatt fordulhatott a Hableány a Viking elé. Ha ez beigazolódik, akkor hatással lehet a kártérítési igényekre is.

„Rémálom lett az életem a lányom nélkül”

– mondta sírva egy koreai édesanya a bírósági meghallgatáson, Skypon keresztül. Az asszony lányát és vejét is elveszítette a balesetben.

Egy másik érintett szintén arról nyilatkozott, hogy még ma sem tudta túl tenni magát a tragédián.

Egy unokája maradt árván.

„Amikor a tragédiáról beszélek, még ma is összeszorul a szívem, kicsordul a könnyem”

– mondta az idős hölgy a bíróságnak.

A tragédiáért még egy centet sem kapott, és a biztosító sem fizetett. Érzelmi, anyagi, és fizikai szempontból is rosszabb a helyzete, a tragédia után szívpanaszokkal kórházba is került. Korábban a lánya vigyázott és gondoskodott róla, bár már jobb a helyzete, de a katasztrófára gondolva mindig rosszabbul lesz, kerüli az embereket az őt ért veszteség óta.

Valódi Hírek