Dobrev Klára: Tennünk kell, hogy Auschwitz és más, hasonló borzalmak soha többé ne történhessenek meg

Április 16. a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök a Facebookon tett közzé az emléknappal kapcsolatban egy írást, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„A múlt borzalmait nem lehet meg nem történté tenni. Az auschwitzi minden emberi képzeletet felülmúló szenvedéseket, az emberi mivoltukból kivetkőzött gyilkosok kegyetlenségeit már lehetetlen megakadályozni.

De mit tegyünk akkor? Emlékezzünk és emlékeztessünk! Emlékeztessünk arra, hogy a holokauszt ciklon gázzal és elégetett holttestekkel végződik, de ártatlannak tűnő, ugyanakkor a gyűlölet mérgét magukban hordozó szavakkal kezdődik.

Abban reménykedtünk, hogy az emberiség megtanulta a leckét.

És valóban: hasonló szörnyű tragédia az Európai Unióban, szélesebb környezetünkben, a világ demokratikus országaiban már elképzelhetetlen.

Ruanda, Bosznia, nemrég Bucsa és Mariupol, a ma is létező embertelen szenvedés ugyanakkor arra tanítson bennünket, hogy nem tudtuk még legyőzni a sátáni erőket. Sokkal többet kell tennünk, idehaza Magyarországon és az egész világon azért, hogy Auschwitz és más, hasonló borzalmak valóban soha többé ne történhessenek meg!”

Valódi Hírek