Kiderült: Még el sem kezdődött az uniós források folyósítása, máris elcsaltak EU-s pénzeket

Egy düledező viskóba pumpálták a pénzt.

Még el sem indult az új ciklusban az EU-s pénzek folyósítása, egy részvénytársaság már elnyert 10 millió forint EU-s támogatást – hívta fel a figyelmet legújabb Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független képviselő.

A politikus közösségi oldalán arról írt, hogy Parádra látogatott, hogy megnézze a Módi Investor Zrt. fióktelepét, amelyről fotókat is közölt. Mint írta, a cég összes részvénye egy Mónika nevű nőé, aki máris elnyerte cégével az EU-s támogatást, annak ellenére, hogy a pénzek folyósítása még el sem kezdődött.

Hadházy Ákos bejegyzését alább közöljük:

„A látszat csal: ez kérem itt nem egy rozzant viskó, hanem a Módi Investor ZÁRTKÖRŰ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FIÓKTELEPE Parád községben. Az összes részvény Mónikáé, aki egyben a vezérigazgató is.

Mónika tudhat valamit, mert még el sem indult az új ciklusban az EU-s pénzek folyósítása, a részvénytársaság

már elnyer 10 MILLIÓ FORINT EU-S TÁMOGATÁST,

aminek a felét tavaly júliusban már ki is fizette neki előlegként a magyar állam.

A pályázat szerint egy műanyaghegesztőt, egy fáintos menetvágót és egy duguláselhárításhoz szükséges csőkamerát vesz belőle a részvénytársaság, mert arra nagy szüksége van.

Az EU-s pénzekről döntő magyar kifizető és ellenőrző hatóságok remekül teszik a dolgukat, gondolom a támogatás megítélésekor nem jelentett problémát, hogy a tulajdonos-vezérigazgatónő (Mónika) nevén van hat másik, bedöntött cég, amelyikből kettő végelszámolás/kényszertörlés alatt áll, négyet pedig már töröltek is.

Dehát mi ugye a lehetőségek hazája vagyunk.

Érthetetlen, hogy a szemét EU miért akadékoskodik??

Mónika egyébként a cégnyilvántartás szerint egy zuglói lakóparkban lakik, így különösen drukkolok a részvénytársaság sikerének. Erre van esélye, hiszen a 2018-ban nulláról indult cégnek a következő években évi 120, 70 és 150 milliós bevétele volt úgy, hogy honlapja sincsen, az interneten semmilyen elérhetőségét nem találtam. A cég székhelye amúgy a 89 fős nógrádi településen, Kutasón van.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek