FRISS: Súlyos dolgok derültek ki Szijjártó emberéről, aki jachtozni is elkísérte a külügyminisztert

Egy irodában kapták meg az utasításokat.

Szijjártó Péter egykori kabinetfőnöke és futsalos csapattársa, Benkő Szilárd is tagja volt annak a plakátrongáló csapatnak, amely 2018 tavaszán, a választási kampány hajrájában megrongálta a Jobbik óriásplakátjait – írta a Direkt36.

A plakátjaikat őrző jobbikosok rajtakapták a plakátrongálókat, a kezdődő verekedésnek rendőrök vetettek véget – idézte fel az oknyomozó portál.

Benkő olyannyira közel állt a külügyminiszterhez, hogy az elhíresült horvátországi jachtos nyaralására is elkísérte Szijjártót, jegyzi meg a portál.

Megjegyezték, Benkő Szilárd annyira jó kapcsolatot ápol a külügyminiszterrel, hogy a nagy port kavart horvátországi jachtos kiruccanására is elkísérte Szijjártót.

A sokáig a külügyben dolgozó Benkő egyik cége 2020-ban

közel 300 millió forintos támogatást kapott a minisztérium egyik háttérintézményétől.

Ez ugyanabban az évben történt, amikor Benkő együtt utazott a miniszterrel a Lady MRD nevű jacht fedélzetén – írták.

A portál birtokába került bírósági ítélet és nyomozati iratok szerint a 2018-as éjszakai plakátrongáló akcióban részt vett Szikora Levente, Benkő és Szijjártó egykori futsalos csapattársa, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöki tanácsadója is.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a plakátrongáló csapat tagja volt még a Szijjártó által irányított külügy egyik korábbi helyettes államtitkárának, volt magyar nagykövetnek a fia is.

Mint írták, egy másik fideszes csoport is akciózott aznap este, amelynek Benkő Szilárd korábbi üzlettársa is tagja volt.

A két csapat a Margit körúton találkozott az akció előtt, az egyik résztvevő bevallotta, hogy egy irodában kaptak utasításokat és festékszórókat a rongáláshoz.

Az iroda abban az épületben volt, ahol Benkő egyik cégének irodája is van, jelenleg pedig Szijjártó Péter feleségének az alapítványa is itt működik.

Valódi Hírek