Komoly lépésre készül az amerikai kormány — Nem nézik tovább tétlenül Orbán ámokfutását

Ez fájni fog.

A 444.hu információi szerint az amerikai kormányzat a magyar kormány megbüntetésére készül, akár szankciókat is bevezetnének. David Pressmann nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, témáját azonban nem jelentette be.

A magyar és amerikai kormány közötti viszony rég látott mélyponton van, Orbán Viktor odáig ment, hogy évértékelő beszédében amerikai diplomaták neveivel viccelődött.

Az amerikai nagykövet is többször odaszúrt a magyar kormánynak, és szerinte emögött komoly ellentétek húzodnak, nem csupán jópofa beszólogatások. Pressmann elmondta, hogy ő az amerikai kormányt képviseli, amikor kritikát fogalmaz meg, és mikor őt támadja a magyar kormány, akkor igazából az USA kormányát támadják.

Pressmann márciusban találkozott magasrangú szenátorokkal találkozott, republikánusokkal és demokratákkal is egyaránt, akik szerint aggályos az Orbán-kormány Oroszországhoz fűződő viszonya.

Az amerikai külügyminiszterrel, Anthony Blinkennel is találkozott a nagykövet, erre nagyon különleges esetekben kerül csak sor.

Az amerikai kormánynak több lehetősége is van, hogy szankciókat vessen ki magyar személyekre, 2014-ben már éltek is az egyikkel, akkor hat, a kormányhoz közel álló személyt tiltottak ki az USA területéről, de nevüket nem hozták nyilvánosságra.

A legsúlyosabb eset, mikor a szankcionált személyeket kitiltják USA-ból, és az ottani vagyonukat befagyasztják, az amerikai cégeknek pedig megtiltják, hogy bármilyen üzletet kössenek velük.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek