Megrendítő: Drámai sorsáról vallott a világhírű magyar művész (+videó)

Lenyűgöző alkotásai vannak.

A tojásdíszítés királynőjének is nevezik Zsigóné Katit, mégis 74 ezer forint a nyugdíja.

„Kint viszont úgy bántak velem mint egy királynővel”

– mesélte a népi iparművész, aki hihetetlen szegénységből emelkedett a világ legjobbjai közé.

Üzenetet is közvetítenek a festett remekművek, a Világunk Tojása például a bolygó védelmét, valamint azt, hogy az embereknek segíteniük kell egymást.

„Több nép is úgy gondolja, a páva tojta meg a világtojás, a régiek körbevették magukat a festett apróságokkal, a jelek pedig emlékeztették őket arra, hogy mit szeretnének elérni az életben”

– mesélte a művész.

Falpingálással kezdte a karrierjét, kalocsai motívumokat festett, amiket később a tojásokra is felvitt. Sok helyre kapott már meghívást,

a gyermekeknek mindig azt mondták, hogy az „ország nyuszija” fog érkezni.

A világon egyedülállóan több mint 20 technikát használ, mindenhonnan érkeznek hozzá a locsolók. 2009-ben Dubajba utazott, ahol a világ 11 legjobb tojásdíszítőjét választották ki, ám végül csak 5-en érkeztek meg, így

Zsigóné bekerült a legjobb 5 közé.

Egy magas rangú politikus nemrég megcsodálta az egyik alkotását. A művész szerint a tojás egy egyetemes jel, innen származtatják az életet.

3 évig készítette a Világunk Tojása nevű alkotását, 100 minta található rajta, maga az anyaggyűjtés is több mint 2 évet vett igénybe.

„Az a 8 milliárd ember, aki él a Földön, mind talál rajta egy olyat, amit ismer”

– fogalmazott a művész.

A világ legnagyobb vallásain kívül többek között emberi alkotások, a természet legcsodásabb teremtményei is láthatóak a tojáson.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek