Itt a válasz: Ezt üzente Varga Judit Brüsszelnek, miután kiderült, 15 uniós ország pereli be az Orbán-kormányt

Óriási patáliát csapott.

Megírtuk, hogy perre megy az Európai Bizottság a magyar kormánnyal szemben. Csütörtökig összesen 15 uniós ország – utolsóként a német és a francia kormány – jelezte, hogy a Bizottság oldalán csatlakozik a homosze*uálisok jogait sértő törvények miatt az Orbán-kormány ellen indított európai perhez.

„Ki fog tartani a kormány a gyermekvédelmi törvényük mellett”

írta Varga Judit pénteki Facebook-bejegyzésében.

Az igazságügyi miniszter posztját változtatás nélkül idézzük:

„Nem fogunk engedni a nyomásgyakorlásnak, meg fogjuk védeni a gyermekeinket!

A balliberális sajtó örömmámorban számolt be arról, hogy a korrupt Európai Parlament mellett mely országok csatlakoztak az Európai Bizottsághoz a magyar gyermekvédelmi törvény ellen indult perben. Azt azért már most szögezzük le, hogy egy ilyen eljárásban nem a beavatkozók száma dönt, hanem – már amennyiben bízhatunk az Európai Bíróság független ítélethozatalában – az uniós jog rendeltetésszerű/megfelelő értelmezése, például, hogy hol válik el a nemzeti hatáskör az uniós hatásköröktől.

A magyar érvelés teljes mértékben összhangban van az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltakkal, mely kimondja, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők joga. Továbbá, az Európai Unió működéséről szóló szerződés szerint az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik.

Szomorú, hogy több tagállami kormányzat felült a Brüsszelből és a tengerentúlról gerjesztett gender-propagandának, arról nem is beszélve, hogy a Bizottságnak ma már minden kisebbség lényegesen fontosabb, mint például az őshonos nemzetiségek.

Ütnek, rúgnak, harapnak, megbélyegeznek,

de senki sem mehet szembe a tavaly áprilisi népszavazás eredményével és 3,7 millió magyar ember egybehangzó akaratával.

Meg fogjuk védeni gyermekeinket és ki fogunk tartani a gyermekvédelmi törvényünk mellett, sőt, ősszel újabb intézkedéseket fogunk benyújtani az Országgyűlésnek. Magyarországon lesz Európa legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozása.”

(Varga Judit/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/04/07/nincs-vege-ujabb-ket-orszag-csatlakozott-az-orban-kormany-elleni-perhez

Valódi Hírek