Megvan a döntés: Ez lesz a rezsicsökkentéssel májustól

Ez mindenkit érint.

„Van forrás arra, hogy az átlagfogyasztásig megmaradjon a lakosságnak a rezsicsökkentés”

– jelentette ki Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt a kormány szerdai üléséről, ahol az energetikai helyzetet is áttekintették.

Megállapították, hogy minden forrás rendelkezésre áll a lakossági rezsicsökkentés fenntartásához – összegezte a helyzetet. Persze azt nem tette hozzá, hogy az enyhe tél miatt eleve alacsony volt a lakossági gázfogyasztás, így az állami szolgáltató nem volt nagy terhelésnek kitéve.

„Ez nem csak az év végig lesz így, ha van rá lehetőség, továbbra is így marad”

– tette hozzá.

A tárcavezető szerint a megnövekedett energiaárak súlyosan terhelik a gazdaságot, a versenyképesség és az ipari teljesítmény területén

jelentős veszteségeket könyveltek.

„A végső menedékes szolgáltatásba tartozó vállalkozások és önkormányzatok, egyházak, alapítványok, ha december 31-ig nem kötöttek szerződést, akkor automatikusan az akkori árnak megfelelő kategóriába kerültek”

– jelentette ki Gulyás Gergely.

A politikus úgy nyilatkozott, a kormány be fog avatkozni a szerződésekbe, és lehetővé teszi, hogy újak jöjjenek létre a jelenlegi piaci árakon.

Ez mintegy 14 ezer ügyfélnek: vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, egyházaknak segít, jelentős árcsökkenést hoz nekik – fogalmazott, valamint elmondta,

ez 19-20 milliárdos veszteség az MVM-nek,

de ennek terhét a szolgáltató viseli.

(MTI/Magyarország Kormánya/Facebook)

Valódi Hírek