Fontos változásokat jelentett be a BKK: Így változik a közlekedés a hosszú hétvége alatt

Közölték a részleteket.

Szombati, munkaszüneti napi, illetve iskolai szüneti menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai a húsvéti ünnepek alatt az M3-as metró kivételével, amely a hosszú hétvége mind a négy napján a teljes vonalon a hétköznapi menetrend szerint jár.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: április 6-án, csütörtökön az iskolaszünetben érvényes, pénteki munkanapi menetrend, április 7-én, pénteken az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend, április 8-án, szombaton pedig a szombati napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

Április 9-én és 10-én, vasárnap és hétfőn az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend, április 11-én, kedden az iskolaszünetben érvényes, munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok – sorolták.

A húsvéti hosszú hétvégén, április 7. és április 10. között az M3-as metró egész nap a hétköznapi rend szerint, a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár. A Lehel téren és a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, ezekre a helyszínekre az M14-es (Nyugati pályaudvar – Lehel tér), illetve az M30-as (Népliget – Nagyvárad tér) pótlóbusszal, vagy egyéb járatokkal lehet eljutni – olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez a hosszú hétvégén is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár a jegy, bérlet is megvásárolható az applikáció segítségével.

(MTI)

Valódi Hírek