Egy fiatal srác megkérdezte Gyurcsánytól, miért nem vonul már vissza — A választól néma csendbe merevedett a terem

Videó.

A DK-frakció múlt heti szegedi kitelepülésén tartottak egy estet, ahol Gyurcsány Ferenc pártelnök egyetemista fiatalokkal találkozott, az ő kérdéseikre válaszolt.

A rendezvény vége felé egy Ágostonként bemutatkozó srác kért szót, és azt a kérdést tette fel Gyurcsánynak:

„Maga szerint – minden rosszindulat nélkül – mennyire segítené az ellenzéket vagy mennyire hátráltatná, ha maga félreállna a képből?”

A Demokratikus Koalíció elnöke hosszan és szenvedélyesen válaszolt:

„Ami a Gyurcsány-kérdést illeti, és akkor ezzel zárjuk a mai estét… Emlékeznek Egerszegi Krisztinára? Nem úgy kell győzni Egerszegi Krisztinával szemben, hogy maga ne induljon, kisasszony. Tessék jobbnak lenni!

Nem fogok neveket mondani, mert nem lenne szép tőlem. 2002 óta az ellenzéki oldalon legalább tíz formáció lépett színre. Hol vannak? Én akadályoztam őket, hogy sikeresek legyenek?

Én miattam van 2 százalékon az MSZP? Én miattam van 2 százalékon az LMP? Én miattam van 5 százalékon a Momentum? Nem.

A gyurcsányozás az intellektuális és morális középszer, még rosszabb esetben silányság. Azért, mert az ellenfeleim azt mondják, hogy Gyurcsány? És? Maga mit mond? Mi a maga álláspontja?

Engem meg akarnak ölni a szó politikai értelmében. Ez nem probléma, csak miért engedném magam?

Egy százalékról kezdtük, most van 20 százalékunk, a többieknek meg van egy. Én menjek el? Mert valaki azt mondja? Mi a bűnöm, tessék megmondani!

Valaki bizonyította, hogy elvettem három forintot? Valaki bizonyította, hogy ki akartam vinni az Unióból Magyarországot? Az én hat általánost végzett anyám népével nem voltam szolidáris?

Egy dolgot tudunk: hogy az ellenfeleim szeretnének kirugdalni engem a politikából, és a még gyengébb, még közepesebb saját oldalamon lévő csávók ezt látják a megoldásnak, hogy megszabaduljanak tőlem.

Tessék legyőzni! Tessék jobbnak lenni! És elmegyek a francba. 62 éves vagyok, nincs már sok időm, még egy harminc évet nyomok nekik, hogy örüljenek.

Nem nekem van hatvanpusztai majorságom 20 milliárdért! Szóval ha nem haragszanak, én ezt nem tűrom. Én egy önérzetes és becsületes pasi vagyok, szerintem nagyon tisztességes hazafi. Arra biztatom önöket, hogy legyenek hazafiak és küzdjenek a hazájukért!”

– zárta válaszát Gyurcsány Ferenc.

Nézd meg videón a jelenetet:


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek