Öveket becsatolni! Orbán Ráhel barátnője fontos feladatot teljesített

Reptér!!

Jakab Zsófia szerdán a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren fogadta a koronavírus-járvány kitörése óta először Budapestre látogató hivatalos, csoportos vízummal érkezett kínai turistacsoportot.

A Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese így nyilatkozott az eseményről:

„A kínai turistacsoportok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország turizmusa minél gyorsabban elérje a 2019-es »bezzeg év« szintjét.”

Jakab – aki mellesleg Orbán Ráhel egyik barátnője – kifejtette:

„Kína közel 200 millió kiutazójával a világ egyik legnagyobb küldőpiaca. Ezért van óriási jelentősége ennek a csoportnak, hiszen az elmúlt három évben a kínai szervezett vendégforgalom nagyon hiányzott a turizmusból.”

Elmondása szerint

a tavalyi évben 24 ezer egyéni kínai utazó jött Magyarországra,

összesen 107 ezer vendégéjszakát töltöttek hazánkban.

A kínai nyitás óta mintegy 36 ezer éjszakányi foglalás érkezett a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint.

Jakab bízik abban, hogy a beutazó csoportok száma idővel nőni fog. A most érkezett turistacsoport kifejezetten Magyarországot szeretné bejárni,

8-10 napot fognak eltölteni az országban.

Ezeket az utazási csomagokat még inkább meg akarják ismertetni a kínai partnerekkel, ezért az MTÜ kínai roadshow-t indít áprilisban – tette hozzá.

Jakab Zsófia 2022-ben lett az MTÜ egyik vezérigazgató-helyettese. A választott vezetőhelyettes 2017-ben került a vállalathoz, amikor a cég divatipari stratégiájának megalkotására kérték fel.

(MTI)

Valódi Hírek