Mi történt? Titokban leváltottak egy magas beosztású magyar tisztet

Ünnepi keretek között, de erről hallgattak.

Február közepe óta Gróf Gergely alezredes a Magyar Honvédség kecskeméti repülőbázisának parancsnoka, a kinevezési ceremóniáról azonban nem számoltak be közösségi oldalunkon, a katonai sajtó pedig törölte az erről szóló tudósítását.

Januártól hatályos a kormány 8/2023-as rendelete, amelynek értelmében a honvédségi állomány bármely tagjának szolgálati viszonya megszüntethető, amennyiben 45. életévét betöltötte, és legalább 25 év tényleges szolgálati jogviszonnyal rendelkezik.

Az információk szerint az év elején több mint 100 főtisztet és tábornokot mentettek fel, Szalay-Bobrovnicky Kristóf honvédelmi miniszter szerint fiatalítás miatt.

Ugrik Csaba is távozott a honvédség állományából,

– pontosan nem tudni, hogy a rendelet miatt, vagy más okokból – így megüresedett a kecskeméti reptér (régi hivatalos nevén MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, új nevén MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár) parancsnoki széke.

A jetfly.hu februárban számolt be arról, hogy Gróf Gergely vette át a posztot. Elmondásuk szerint

ünnepélyes keretek között adta át a leköszönő parancsnok

Grófnak a parancsnoki címet, utóbbi beszédében kiemelte:

„A jövő kihívásaira együtt kell megoldást találnunk. Ahhoz, hogy ezeket a kihívásokat sikeresen magunk mögött tudjuk, arra van szükség, hogy együtt, egymást támogatva dolgozzunk, hittel, becsülettel, ahogy eddig is”

Ugrik Csaba az értesülések szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatta katonai pályafutását.

A beosztás február 15-i átvételéről azonban nem posztoltak a Facebookon – pedig korábban napi szinten beszámoltak az eseményekről. Február 16-án azonban

Gróf Gergely dandárparancsnokként bukkant fel a közösségi oldalon.

Az évértékelő és feladatszabó értekezletről született egy poszt, ebben megemlítették, hogy az esemény után Ugrik Csaba átadta a feladatait Gróf Gergelynek.

(Képünkön Szalay-Bobrovnicky Kristóf honvédelmi miniszter és Ugrik Csaba látható)

(kecsup.hu/Magyar Honvédség/Facebook)

Valódi Hírek