Mi történt? Magyar miniszterelnöke lehet Szlovákiának

Váratlan fejlemények.

Különös események zajlanak Szlovákiában, ugyanis sajtóhírek szerint Ódor Lajos, a szlovák jegybank elnökének neve is felmerült egy lehetséges szakértői kormány vezetőjeként. Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy a következő ciklus során nem kerül magyar párt a szlovák parlamentbe.

A Napunk hírportál arról írt, hogy Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnök nehéz helyzetben van, ugyanis ügyvivői kormánya gyengén teljesít, amiért egyre nagyobb a nyomás, hogy valamit lépjen.

A portál három lehetséges megoldással számol: szakértői kormányt nevez ki, kezdeményezi a problémás miniszterek eltávolítását, vagy tétlenül nézheti, amíg a Heger-kormány valahogy kihúzza az előrehozott parlamenti választásig.

A Roman Mikulec ügyvivő belügyminiszter körüli botrány után vetődött fel, hogy Caputová szakértői kormányt állíthat. Ezzel kapcsolatban pedig konkrét határidők és nevek is kiderültek. A portál közlése szerint húsvét után

akár Ódor Lajost, a jegybank alelnökét is megbízhatják a kormány összeállításával.

Ugyan az érintettek nem, de az elnöki palota megerősítette: többekkel is folytattak tárgyalásokat arról, hogy egy szakértői kormány megalakításakor vállalnának-e tisztséget.

Ha ez a forgatókönyv megvalósulna, az azt a helyzetet idézné elő, hogy

magyar miniszterelnöke lenne Szlovákiának.

(napunk.dennikn.sk/index.hu nyomán)

Valódi Hírek