Már majdnem moziba került a „veszett Orbánról” szóló film, amikor váratlan dolog történt

Mi történt?

„Viktor, a veszett!”

– áll a Cinema magazin 1994-es októberi számában, amelyben Micheal J. Fox ifjú farkasember mellett helyett kapott Orbán Viktor képe filccel rajzolt oldalszakállal.

Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár/ Cinema

A cikk a történelem leghíresebb farkasemberes filmjeit gyűjtötte össze, a listában helyet kapott a miniszterelnök arcképe ezzel a kommentárral:

„Liberálkonzervatív!

Vörös vérre szomjazva barangol egy farkasember a Duna-Tisza vidékén, mígnem egy tulipános ezüstgolyó végez vele. Hamarosan minden moziban Magyarországon kívül.”

A „tulipános” ezüstgolyó az Magyar Demokrata Fórumra utalt. A párt az 1994-es országgyűlési választások vesztese volt, kormánypárti pozícióból buktak. Mellettük a választás másik vesztese a Fidesz volt, éppen csak bejutottak a parlamentbe, valamivel 5 százalék fölött sikerült teljesíteniük.

A lap 1995-ös áprilisi számában ismét feltűnt Orbán Viktor. Ekkor egy bocsánatkérő közleményt mellett szerepelt a fotója. A lap szerkesztősége és kiadója sajnálatát fejezte ki, amiért megsértették Orbán becsületéhez és az emberi méltóságához fűződő jogait.

Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár/Cinema

A lap egyébként nem akart részese lenni a magyar politikai harcoknak, a közleményt is minden bizonnyal azért adták ki, hogy elkerüljék a személyiségi jogi pert.

A farkasemberes válogatás is készen érkezett a német testvérlapjától – a tőlük kapott anyagokat fordították, – de eredetileg egy német politikuson csattant a poén. Mivel az ő neve semmit sem mondott volna az olvasóknak, lecserélték a politikust, jobb híján a barkóval kiegészített Orbán Viktorra.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek