A Fidesz jelöltje nyerte a budakeszi időközi választást

A részvétel 36%-os volt.

Ligetiné Komáromi Gabriella, a kormánypártok jelöltje nyerte a budakeszi időközi önkormányzati választást, amelyet a 2019-ben nyertes, szintén a Fidesz-KDNP színeiben győztes Balázs Ádám lemondása miatt kellett megtartani a település 8-as választókörzetében.

A végeredmény. Forrás: valasztas.hu

Ligetiné Komáromi Gabriella ex-LMP-s, immáron fideszes képviselő győzelmi mámorban. (A képen jobb oldalon látható a frissen megválasztott politikus.) Forrás: Ligetiné Komáromi Gabriella/Facebook

A győztes jelölt 305 szavazatot kapott, így a szavazatok 52,86%-át tudhatja magáénak. A második helyezett a független Tömösi Attila lett 238 vokssal, az összes szavazat 40,38%-ával. Mögötte jelentősen lemaradva a szintén független Rebersák Attila végzett 33, szavazattal, azaz 5,37%-kal. A sort a Megoldás Mozgalom jelöltje, Kazai Csaba zárta; ő mindössze 8 voksot, és az összes szavazat 1,39%-át kapta.

Érdekesség, hogy Ligetiné 2014-ben még az LMP színeiben indult a budakeszi önkormányzati választáson, akkor a 6-os körzetben mérkőzött meg a fideszes indulóval, és 15,59%-ot szerzett. Végül ő kapta meg pártja kompenzációs mandátumát. Ligetiné jelenleg egy helyi óvoda vezetőjeként tevékenykedik.

Részvételi arány a budakeszi időközi választáson. Forrás: valasztas.huA szavazást az időközi választásokra jellemző viszonylagos érdektelenség övezte: a választópolgárok 36,62%-a járult az urnákhoz. Az esemény nem bírt valós téttel, ugyanis a képviselő-testület kormánypárti többségét egy kormányfüggetlen jelölt győzelme sem veszélyeztette volna.

A részletes eredményeket >>ITT<< tudod megnézni.

Valódi Hírek