Elkezdődött: Betiltották a mesterségesintelligencia-alapú chatbotot Olaszországban

A ChatGPT-nek világszerte már 100 millió felhasználója van.

Ideiglenesen lekapcsolták Olaszországban a ChatGPT-t, az OpenAI nevű amerikai cég mesterségesintelligencia-alapú chatbotját, amely november 30-án jelent meg, azóta mintegy

100 millión regisztráltak rá,

ezzel a Facebookot, az Instagramot, és a többi közösségi média platformokat együttvéve mérföldekkel megverte.

A ChatGPT egy olyan mesterségesintelligencia-alapú nyelvi modell, amely képes a felhasználókkal írásban kommunikálni. A chatbottól gyakorlatilag bármit meg lehet kérdezni. Korábban mi is kifaggattuk, mit tud Orbán Viktor korrupciós ügyeiről. >>ITT<< tudod elolvasni.

Az olasz adatbiztonsági hatóság közleménye szerint szerint az OpenAI nem rendelkezik megfelelő jogi alappal ahhoz, hogy annyi információt gyűjtsön be a felhasználóktól, amennyit most szokott, valamint arra, hogy ezt a rengeteg adatot a mesterséges intelligencia tanítására használja. Azt is kifogásolták, hogy a cég nem adott megfelelő tájékoztatást a felhasználóknak arról, mire használják fel a begyűjtött adatokat.

Sam Altmanék húsz napot kaptak. Addigra el kell dönteniük, milyen lépéseket tesznek a hatóság által kijelölt problémák megoldására. Ha nem válaszolnak, 20 millió eurós vagy a globális profitjuk 4 százalékának megfelelő büntetést kaphatnak.

A héten a több techguru – köztük Elon Musk, akinek korábban az OpenAI-ban is volt részesedése, de később kiszállt – nyílt levélben kérték a fejlesztőket, hogy fél évre szüneteltessék az erősebb mesterségesintelligencia-eszközök kifejlesztését.

(Telex nyomán, kiemelt képünkön Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója)

Valódi Hírek