Mi történt? Több rendőrt kér Budapest belvárosába Niedermüller Péter

Szerinte javítani kell a közbiztonságon.

Nyílt levelet írt Niedermüller Péter a belügyminiszternek. Erzsébetváros polgármestere szerint a bulinegyed túlzsúfolt, zajos, ráadásul a deviáns viselkedés is előfordul.

Niedermüller a Facebookon-bejegyzését változtatás nélkül tesszük közzé.

„Levélben fordulok Pintér Sándor belügyminiszterhez annak érdekében, hogy a rendőrség idén sokkal gyakrabban hajtson végre fokozott ellenőrzéseket Erzsébetvárosban.

Ezek az akciók rendkívül hasznosak, mivel az a céljuk, hogy biztonságossá tegyék a kerületet mind az itt élők, mind a törvényeket betartva szórakozni vágyók számára.

Polgármesterként elkötelezett vagyok a közbiztonság javítása iránt.

Tavaly Budapest belvárosában – így Belső-Erzsébetvárost is érintve – összesen 11 alkalommal hajtottak végre fokozott közterületi ellenőrzést.

Azaz összességében még havi rendszerességgel sem került sor nagyszabású akcióra azon a területen, ahol a legtöbb szórakozóhely található, illetve ahol a legtöbb szórakozni vágyó megfordul.

Ugyanakkor a Budapesten regisztrált bűncselekmények száma pedig emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

A biztonság és a rend fenntartása a rendőrség feladata, ugyanakkor ennek az ügynek az előmozdításához is felajánlom az önkormányzatunk segítségét, amennyiben szükség van rá”

– fogalmazott a polgármester.

Valódi Hírek