Vadai Ágnes: Orbánék három ok miatt blokkolják Svédország NATO-csatlakozását (+videó)

Vannak sejtései.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának csütörtöki vendége volt Vadai Ágnes, a DK alelnöke, aki többek között beszélt arról, hogy a DK EP-listájának harmadik helyét kapja jövőre, valamint a finnek és a svédek NATO-csatlakozásának ügye is szóba került.

Vadai Ágnes szerint pártja azért lett a legnagyobb, a legerősebb és a legfegyelmezettebb ellenzéki párt, mert – mint mondta – vannak politikusi karrierek, de nekik nem ez számít, hanem Magyarország.

Az európai parlamenti munkával kapcsolatban elmondta, neki nem az a fontos, hogy az ő személyes karrierje hogyan alakul, csupán az érdekli, hogyan lesz Magyarországból egy szabad és szolidáris ország – fogalmazott.

„Tehát a fideszes képviselők még ne örüljenek, még egy évig itt leszek, és mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető leghamarabb bekövetkezzen az, amit nagyon sokan szeretnének ebben az országban: hogy végre megszabaduljunk ettől a rezsimtől”

– mondta Vadai Ágnes.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc Szegeden bejelentette, hogy Botka Lászlót támogatja, Vadai azt mondta: ebben nem talál semmi meglepőt. Mint mondta, „aki a politikában barátságot, vagy érzelmet, vagy szeretetet keres, az rossz helyen jár„.

„Nekünk egyetlen egy dolgot kell szeretnünk, a hazánkat, és ennek érdekében keresni kell azokat szövetségeket, amivel a legjobb eredményeket lehet majd elérni a következő önkormányzati választáson”

– jelentette ki Vadai Ágnes.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés a héten ratifikálta a finn NATO-csatlakozást, azt mondta: alapvetően azt gondolja, megdöbbentő volt, hogy a kormány mint előterjesztő, egy mondatot nem mondott arról, mi az oka, hogy nem szavaztak ebben a kérdésben.

Elmondta, a csatlakozás elfogadásának blokkolására három alapvető indokot lát:

  • az egyik, hogy szerinte ez segíti Vlagyimir Putyint, hiszen elmondhatja, hogy a NATO nem egységes ebben a kérdésben, és éppen Magyarország az egyik olyan ország, amelyik nem ratifikálja Svédország csatlakozását.
  • Rámutatott, nem lehet eltekinteni attól sem, hogy jelen pillanatban Svédország tölti be a soros elnöki tisztséget az Európai Unióban.
  • Jelezte továbbá, hogy Orbánék valamiféle párbeszédet folytatnak az oroszokkal, és ezzel a döntéssel próbálják meg zsarolni Svédországot, hogy így kapják meg az uniós forrásokat.

Vadai Ágnes elmondta, ahogyan Orbánék a finn NATO-csatlakozást is megszavazták, úgy előbb-utóbb a svéd csatlakozást is meg fogják, a kérdés szerinte az, hogy mire volt jó ez a „huzavona„.

(Egyenes Beszéd nyomán)

Valódi Hírek