Gyurcsány Ferenc bejelentette: a DK Botka Lászlót támogatja Szegeden (+videó)

Több oka is van rá.

Botka László hivatalban lévő független polgármester újraindulását támogatja a Demokratikus Koalíció a jövő évi szegedi választásokon – jelentette be Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke a szerdai sajtótájékoztatóján.

Botka a legrégebb óta hivatalban lévő megyei jogú városi polgármester, ennek biztos több oka van, az emberek tudhatják a leginkább – jegyezte meg a DK elnöke. Nincs még egy olyan város, ahol szinte mindenki önkormányzati támogatást kap, erre büszke lehet Szeged – tette hozzá.

A számokból az rajzolódott ki, hogy a városi közlekedést úgy tartják fenn, hogy az utasok a költségek mindössze minden 4. forintját fizetik – mondta. „Szép dolgok történnek, természetes dolog, hogy néha vannak viták” – összegzett Gyurcsány.

Eközben tavaly ősszel a magyar kormány és az Európai Unió egyezséget kötött a források lehívására – emlékeztetett a politikus. Az összeg 200 év szegedi költségvetését fedné. A teljesítés határideje március 31-e, azaz még két nap maradt hátra – tette hozzá.

Miért nem lesz teljesítés?

– tette fel a kérdést.

Nem a baloldal „ármánykodása” miatt, hanem azért, mert amit vállalt a kormány, azt nem nyújtotta be a magyar törvényhozásnak, így nem tudnak vele elszámolni az Európai Unióban – jelentette ki a politikus.

Az összeg a nemzeti jövedelem körülbelül 15 százaléka, a kormány pedig nem megy el érte.

„Fontosabb neki a saját hatalma, mint nemzetének jóléte”

– fogalmazott Gyurcsány, majd hozzátette: azért fognak küzdeni, hogy világos legyen: ennek a kormánynak mennie kell.

„Ha mi lennénk kormányon, mi egy hónapon belül megállapodnánk az Európai Unióval”

– efelől nincs kétsége a DK elnökének, mert mint mondta: nekik nem kell az a hatalmi rendszer, amely akadályozza Magyarországot abban, hogy jobb élete legyen a polgárainak.

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek