Rendkívüli: Az Európai Parlament felfüggesztette Donáth Anna mentelmi jogát

Ezt ő maga is kérte.

Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén felfüggesztette Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője mentelmi jogát írta meg az MTI. Az EP jogi bizottsága (JURI) által kedden elfogadott javaslatot támogatva a képviselők kézfeltartással szavaztak a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Donáth Anna lemond a mentelmi jogáról – jelentette be a döntést megelőzően a momentumos politikus csütörtökön délelőtt Facebook-oldalán.

A Momentum EP-képviselője azért mond le a mentelmi jogáról, mert Donáth, illetve a párt korábbi elnöksége ellen egy azóta tagságát felfüggesztett momentumos politikus

pert indított.

A politikus szeretné a bíróságon megvédeni az igazságát, ennek érdekében döntött a fentiekről A képviselő Facebook-bejegyzése alább olvasható:

„Lemondok a mentelmi jogomról. Ma függeszti fel az Európai Parlament a képviselőségemmel járó mentelmi jogomat, amit én is kértem.
Azért kértem erre az EP-t, mert rágalmazási ügyben indított pert ellenem és a Momentum korábbi elnöksége ellen egy általunk felfüggesztett volt momentumos tag.
Én pedig úgy döntöttem, a bíróság előtt szeretném megvédeni az igazamat.
Hiszen a mentelmi jog nem arra való, hogy elbújjunk az igazságszolgáltatás elől.”
(Donáth Anna/Facebook)

Valódi Hírek