Kíméletlenül kitálalt Németh Szilárd módszereiről a Fideszből kizárt csepeli alpolgármester

Újabb részletek derültek ki.

Beszámoltunk róla csütörtökön, hogy Németh Szilárd leszámolt csepeli ellenfeleivel, ugyanis a kormánybiztos Facebook-oldalán írt arról, hogy kizárták a Fideszből Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármestert is, miután újjáalakult a párt helyi szervezete.

Korábban Borbély és Németh szoros kapcsolatban álltak, ám az elmúlt években fokozatosan elmérgesedett közöttük a viszony. A Fideszből való kizárása hírére Borbély Lénárd is reagált, erről >>ITT<< írtunk bővebben.

Friss fejlemény az üggyel kapcsolatban, hogy Ábel Attila közösségi oldalán reagált a történtekre. A bejegyzése alatti kommentből az is kiderült, hogy az újjáalakult csepeli Fideszben a korábbi taglétszám mindössze ötöde (20 százaléka!) kapott helyet. A pártból nem csupán a polgármester, hanem a kerület két fideszes alpolgármestere is kikerült (egyikük be sem nyújtotta az újracsatlakozási kérelmet), így

gyakorlatilag a teljes csepeli kerületvezetést kizárták a pártból.

A politikus bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

Kedves barátaim, kedves csepeliek!

Ahogy az a fotón látszik, az országgyűlési választások előtt már úgy kampányoltunk a polgármester úrral a Fidesznek, hogy Németh Szilárd megtiltotta, hogy Csepel polgármestere és az alpolgármesterek fideszes dzsekit kapjanak. Ő már tudta, hogy bosszút fog állni rajtunk. De egy évvel ezelőtt mi csak az akkor előttünk álló feladatra figyeltünk.

Nem törődtünk a pitiáner kiszúrásokkal, beszólásokkal. Hosszú folyamat végén, rendkívül méltatlan módon és módszerekkel,

Németh Szilárd követelésére ma délután zártak ki a Fideszből.

23 évig voltam Fidesz tag, 15 évig a csepeli Fidesz elnöke. 2019 tavaszán visszautasítottam Németh Szilárdot, amikor arra kért, hogy segítsek neki megbuktatni Borbély Lénárdot, a Fidesz polgármester-jelöltjét. Ezért előbb lefokoztak, elvették az összes tisztségemet abban a pártban, amelynek a neve hűséget jelent.

Mi úgy nyertük meg a választást a »vörös Csepelen« akkor, amikor még a budai várat is elvesztette a jobboldal, hogy itt még a Fidesz alelnöke is ellenünk harcolt. Életem végéig büszke leszek erre a teljesítményre.

Köszönöm azon keveseknek, akik 2019 óta is kihúzott gerinccel, tisztességgel maradtak mellettünk. Köszönöm Borbély Lénárd polgármester úrnak és Morovik Attila alpolgármester úrnak, hogy mindig számíthattam rájuk. A többit Borbély Lénárd polgármester írta le, azzal teljes mértékben azonosulok, ezért őt idézem:

»Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a csepeli Fideszt, amely a mai napon újra megalakult. Ennek 21 év után már nem lehetek a tagja. A kettőnk között fennálló vitában én Csepel és a csepeli emberek érdekét képviseltem, és ez ide vezetett.

Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára.

A polgármesteri munkámat teljes erőmmel folytatom, és kizárólag Csepel érdekében járok el. Ehhez pedig továbbra is kérem az itt élők támogatását.

Ettől függetlenül a jobboldali világnézetem, a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleményem és soha nem is fog. Továbbra is ahhoz a szellemi közösséghez tartozom, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt két évtizedben.

Nekem mindig is Csepel lesz az első!«

(Ábel Attila/Facebook)

Valódi Hírek