Kijött a rendelet: Orbánék suttyomban bővítették a VIP-listát az egészségügyben

Bővült a meghatározott személyek köre.

Módosította a kormány az „egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi ellátás rendjéről” szóló rendeletét, ezen belül pedig

bővült a személyek listája, akik egészségügyi ellátásra jogosultak a Honvédkórházban

– derült ki a Magyar Közlönyben megjelent szerdai rendeletből.

A módosítás szerint

ezentúl a Nemzet Színészei és a Nemzet Sportolói is igénybe vehetik

a Honvédkórház egészségügyi szolgáltatásait.

Jogosultak továbbá a velük egy háztartásban élő házastársak, élettársak, illetve az elhalálozáskor velük együtt élő házastársak és élettársak is.

A rendelet csütörtökön lép érvénybe.

A Honvédkorházban eredetileg a honvédelem, rendvédelem alkalmazottai, vasutasok (illetve hozzátartozóik), védett személyek és a jogszabály szerint állami vezetői juttatásként egészségügyi ellátásra jogosult személyek, valamint a Corvin-lánc Testület tagjai (illetve hozzátartozói) vehették igénybe az intézmény egészségügyi szolgáltatásait – világított rá a 24.hu.

A Népjóléti Bizottság korábban javasolta, hogy szűnjön meg az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátása, a 2010 előtti kormányzati ciklusban ez megszűnt. Azonban a bizottság javaslatát Orbán Viktorék elutasították, 2011-ben visszaállították az ellátást, és a jogosultak köre most újabb tagokkal bővült.

Valódi Hírek