Kiadta a figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat: Délután leszakad az ég

Zivatarokra számítanak.

Általában erősen felhős ég lesz a jellemző, amelyben előfordulhatnak időszakos szakadozások. Délutántól nyugat felől csapadékhullám vonul kelet felé, amelyből többfelé várható eső, zápor, addig legfeljebb időszakosan lehet szemerkélő eső.

Késő este nyugaton esetleg zivatar is kialakulhat, emiatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala vármegyére

elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödhet a déli, délnyugati szél.

az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 20 Celsius-fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz melegebb. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Péntek hajnalban erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet. Az Északi-középhegységben foltokban köd képződhet. A kelet felé mozgó csapadékzónából sokfelé valószínű eső, zápor, akár zivatar is lehet. A nyugatias szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Melegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek, náluk leggyakoribb panaszként fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, illetve a szervezet is hamarabb elfáradhat, kifáradhat.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek