Szívproblémák miatt került kórházba Ferenc pápa

Kiderültek a részletek.

A Vatikán szóvivője szerint előre tervezett orvosi vizsgálatok miatt szerdán kórházba került Ferenc pápa – írta a borsonline.hu.

Matteo Bruni nem osztotta meg, milyen vizsgálatokat végeznek a Szentatyán, sőt

arról sincs információ, hogy mikor hagyhatja el a kórházat.

Annyi biztos, hogy az egyházfőt a Gemelli-klinikára szállították, ahol korábban, 2021-ben vastagbélszűkület miatt megműtötték. Ferenc pápa az utóbbi időben többször jelent meg kerekesszékben, erre térdproblémái miatt kényszerült, de a műtétre még nem bólintott rá. Elmondása szerint a szervezete korábban nem reagált jól az altatásra, ezért vonakodik az újabb beavatkozástól.

Mindenesetre a Szentatya már előkészítette a lemondólevelét,

ha egészségügyi problémái miatt nem tudná ellátni a feladatait – erről még decemberben nyilatkozott.

Ferenc Pápa képei kedden futótűzként terjedtek, ugyanis a TikTok-ra került fel egy videó, amelyben több fotó lett összevágva, ahogy az egyházfő diszkóban és templomban táncol. A felvételek természetesen nem eredetiek, a mesterséges intelligencia generálta őket.

Április 28. és 30. között érkezik Ferenc pápa Magyarországra, a látogatás programját már nyilvánosságra hozta a Magyar Katolikus Egyház. A találkozóra Budapest különböző helyszínein kerül sor, erre nem csak a magyarokat, hanem a környező országból érkező hívőket is várják.

FRISSÍTÉS: Ferenc pápát szívproblémák miatt vitték kórházba – tudta meg a Corrierre della Sera nevű olasz lap. Tudomásuk szerint a csütörtöki és a pénteki összes programját is lemondják az egyházfőnek. Szerdán egy tévéinterjút kellett visszamondania a Vatikánnak.

Valódi Hírek