Kitört a balhé: A Fidesz durván nekiment a saját polgármesterének egy hirtelen döntés miatt Szekszárdon

Kihátráltak mögüle.

A szekszárdi Fidesz frakció tagjai tiltakoznak Ács Rezső polgármester döntése ellen, amely szerint felmentette a város jegyzőjét – derült ki Máté Péter frakcióvezető szerdai Facebook-bejegyzéséből.

A tagok ugyanis nyilatkozatot tettek arról, hogy elhatárolódnak a polgármester döntésétől, aki szerintük jogellenesen bocsátotta el a város jegyzőjét, Gábor Ferencet.

Véleményük szerint a döntés Szekszárd érdekeit nem szolgálja, az adófizetőknek viszont jelentős kárt okoz. Az eltávolított jegyző munkájával teljesen elégedett volt a frakció, ezért is szólítják fel Ács Rezsőt arra, hogy azonnali hatállyal helyezze vissza Gábor Ferencet a pozíciójába.

Az értesülések szerint a polgármester a nyilatkozat után 2 órával körlevelet küldött körbe a hivatali munkatársak között arról, hogy mégis marad a jegyző. Hivatalos tájékoztatás még nem történt az ügyben, de az aljegyző szerint a polgármester és Gábor Ferenc beszéltek kedden, előbbi visszavonta a felmentést, ugyanakkor erről csak szerda délben szereztek tudomást a hivatali munkatársak – írta a hang.hu.

A polgármester képviselője hétfőn közölte a hivatali dolgozókkal, hogy Ács Rezső bizalomvesztés miatt felmenti a város jegyzőjét. A közvélemény azonban a mai napig nem kapott hivatalos tájékoztatást a döntésről.

Az információk szerint az ügynek előzménye is van: az érintett jegyző a legutóbbi képviselő-testületi ülés zárt részéről kiküldte Posta Zoltán alpolgármester-jelöltet. Posta nem testületi tag, de „polgármesteri felhatalmazása” volt a részvételre. A csütörtöki közgyűlésen döntenek a megválasztásáról.


(Péter Máté/Facebook)

Valódi Hírek