Hanyatt esel attól, amit a „közmédia” hírhamisító vezérigazgatója mondott

Papp Dániel teljesen komolyan gondolja.

Médiaközpontot nyitott Brüsszelben az MTVA. A közmédia hírhamisító (bírósági ítélet van róla, hogy lehet így nevezni) vezérigazgatója arra hivatkozott megnyitón, hogy hitvallásuk a folyamatos innováció és fejlődés.

Papp Dániel azt mondta, az állami (propaganda) tévé a hitelesség, a tényszerűség bázisa a magyar hírpiacon. A vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy a kötelességük minden Magyarországot érintő eseményről tudósítaniuk és a felületeiken megszólaltatni az érintetteket. (Kivéve az ellenzéki oldalról megszólalókat.)

Szerinte a magyar társadalom első kézből, a leggyorsabb, legpontosabb tájékoztatást kapja a köztévéből. Mondja ezt úgy, hogy

ő maga is hamisított híreket.

Egyik nagy port kavart ügye volt, amikor kiretusálta Lomnici Zoltánt korábbi főbíró arcát egy nyilatkozat alatt a háttérben, majd így meghamisítva tette fel a felvételt a videótárba kollégáival.

Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, aki nem mellesleg korábban Áder János volt köztársasági elnök sajtósa volt, azt mondta,

„minden fontos tárgyalásnál, döntésnél, tájékoztatásnál ott lesznek a tudósítóink, felkészülten, tájékozottan, magas szakmai színvonalon, hogy kiszolgálják a nyilvánosság híréhségét”.

Szerinte ez nagyon fontos most, hogy a közösségi média és az ellenőrizhetetlen források tömegesen generálják a megbízhatatlan információkat.

Vajon a kormányzati- és orosz propagandát közvetítő állami média hogyan javít a megbízhatósági arányon?

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek