Nincs megállás: A vidéki kórházakat célozza a kormány legújabb törvényjavaslata

Fenntartóváltás következik.

Pintér Sándor kezében lenne az orvosi esztétikai vonal, több egészségügyi tevékenységnél megtiltanák a vállalkozói formát, a kiskorúaknak tilos lenne vízipipázni – többek között ezek derültek ki a kormány legújabb egészségügyi törvénytervezetéből.

A kormány weboldalára nemrég kikerült a 45 oldalas dokumentum – társadalmi egyeztetés céljából –, amelynek legfeltűnőbb része, hogy 6 állami fenntartású és külön költségvetési szervként működő vidéki kórház kerülne

egyetemeket fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány fenntartásába.

A HVG összegyűjtötte az érintett kórházakat, ingatlanjaikat és jövőbeni fenntartóikat
Forrás: hvg.hu

Az intézmények fenntartói jogaikat átadják, valamint a kapcsolódó ingó és ingatlan vagyonelemeket ingyenesen kapják meg az egyetemek.

A dokumentum legtöbb része június elsejétől lép érvénybe, de lesz olyan intézkedés, amely csak novembertől vagy jövő januártól lesz hatályos.

Változások lesznek többek között a a mentőtisztek jogosultságában, a jövőben végezhetnek halottvizsgálatot, és megállapíthatják majd a halál beálltának okát.

Pintér Sándor állapítja majd meg az orvosi esztétikai tevékenységet, és ezek elvégzésére jogosult személyek körét, valamint a tevékenység végzésével és a képesítések megszerzésével kapcsolatos szakmai szabályokat.

18 év alatti személyeknek tilos lesz vízipipát értékesíteni.

Az egészségbiztosító nem adhat majd méltányosságból támogatást az úgynevezett allopátiás (hagyományos) gyógyszerek árához, ha vény nélkül kiváltható, nem támogatott gyógyszerről van szó.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek