Dobrev Klára: Orbán után egy beszélgetősebb, néha vitatkozósabb kormányra lesz szükség

Szerinte a miniszterelnök az elmúlt 12 évben nem kormányzott.

Dobrev Klára azt mondta az RTL-nek adott interjúban, hogy az áprilisi bénultság után a DK megmutatta, hogy van politikai erő és alternatíva. Az árnyék-miniszterelnök azonban nem elégedett, majd az lesz, ha meglesz az ötvenöt százaléka a pártjának.

Szerinte az Orbán-kormány a szakadékba, az unióból kifelé vezeti az országot. Mint mondta: azért is dolgoznak, hogy ez ne történhessen meg. Dobrev úgy véli, amíg Orbán hatalmon van, minden egyes magyar állampolgár álmait töri össze minden egyes nap.

Úgy fogalmazott, hogy a kormány az elmúlt 12 évben nem kormányzott:

„Itt nincs szakpolitika, itt csak hatalompolitika van.

Nem úgy ülnek le egy asztal köré, hogy azon gondolkodnak, hogy hogyan legyen jobb az egészségügy vagy az oktatás, hogyan lehet innovatívabb és zöldebb a magyar mezőgazdaság, hanem csak azt nézik, hogy a saját hatalmi játszmájukban mi az, amit megtehetnek, meddig mehetnek el.

Nem tudok olyan kormányzati szektort mondani, ami ma működne.

Az oktatás és az egészségügy az, amit a legjobban látunk, de összeomlott a szociális ágazat, összeomlott a vízgazdálkodás, összeomlott a műemlékvédelem is.

A magyar gazdaság lemaradt innovációban, fizetésekben, gazdasági növekedésben, forintárfolyamban, és Európa-rekorder az infláció is. A következő kormánynak szinte a semmiből kell újraépíteni a magyar államigazgatást.”

Az árnyék-miniszterelnök kitért arra is, hogy egyre több politikus csatlakozik a DK-hoz, ez szerinte pártjának egy elismerés. Elmondása szerint a többiek felismerték, hogy a DK-ban van az erő, és ezt mások is látják.

„A választók is így látják növekvő számban, de még valami: az Orbánnal szemben állok világa egy színes világ. Orbán után

koalíciós kormányzás lesz,

én mélyen hiszek is ebben, mert Orbán egypártrendszere után az országnak egy kicsit beszélgetősebb, néha vitatkozósabb, és urambocsá, veszekedősebb kormányra van szüksége”

– fogalmazott.

Olvasd el a teljes interjút >>ITT<<.

Valódi Hírek