13 évvel a halála után újabb részletek derültek ki Kaszás Attila utolsó perceiről

Újabb részletek derültek ki.

Kaszás Attila színművész 2007-ben egy héttel a születésnapja után a kórházban hunyt el, március 16-án ünnepelte volna a 63. születésnapját.

A színész a Tizenkét dühös ember előadása előtt a színpadon kapott agyvérzést. Stohl András szintén jelen volt, amikor a színésztársa összeesett, és azonnal megkezdte a szívmasszázst és a mesterséges lélegeztetést, életben tartotta a barátját, amíg a mentők ki nem érkeztek.

Most Szarvas József árult el újabb részleteket a a színész tragédiáról. Mint mondta, Kaszás Attila kollégájaként és jó barátjaként sosem fogja elfelejteni azt a napot:

„Az öltözőben vártam, hogy színpadra szólítsanak, de ez nem történt meg, ami

egyre gyanúsabb lett.

Ezért előre mentem a színpadhoz, hogy megtudjam, mi a fennakadás oka. Ott óriási volt a felfordulás, Attila pedig a földön feküdt, akkor már eszméletlen állapotban. Ezután érkeztek a mentők”

– számolt be a megrázó részletekről a Blikknek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Szarvas József elmondta, a tragédiának nem látta semmilyen előjelét:

„Semmilyen konkrét előjele nem volt a tragédiának, ezt tanúsíthatom. Még sosem mondtam ezt el, de

tíz perccel azelőtt beszéltem vele, hogy összeesett.

Általános beszélgetés volt, gondtalanul társalogtunk, készültünk a darabra. Örökké emlékezni fogok rá…”

– mondta a színész.

Szarvas József a mai napig jó kapcsolatban van Kaszás Attila özvegyével, Ildikóval. Azt is elmondta, hogy a 2007-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt színész gyermekei, Jancsi és Juliska nagyon tisztelettudóak és rendesek. Sőt – tette hozzá – elképzelhető, hogy Kaszás Attila fia az édesapja nyomdokaiba fog lépni.

(blikk.hu nyomán)

(Címlapkép: dunszt.sk)

Valódi Hírek