Megkérdezték a magyar celebeket, mit ünneplünk március 15-én – a válaszok döbbenetesek

Fakulnak az általános iskolás ismeretek.

Az RTL Fókusz című szerda esti műsorában magyar celebeket kérdezett arról, mit tudnak az ország egyik legjelentősebb nemzeti ünnepéről, március 15-éről.

A feltett kérdésekre VV Reni, Szegedi Fecsó és Mardoll próbáltak meg válaszolni.

Szegedi elmondta, 25 éve még részt vett egy történelmi versenyen, ahol pont az 1848-49-es szabadságharc volt a téma. Megjegyezte, ugyan akkor dobogós helyezést sikerült elérniük csapatával, ma már – fogalmazott –

lövése sincs” a dologról.

Mardoll elmondása szerint ő az Egyesült Államokban járt iskolába, így neki „kimaradt” a tananyag ezen része. Mardoll nem igazán tudott idézni sem a Nemzeti Dalból, ahogy szintén nincs tudomása arról, ki volt Petrovics Sándor (Petőfi Sándor született ezen a néven… – a szerk.).

A sztár úgy véli, leginkább professzor, vagy egyetemista lehetett. Mardollnak ugyanakkor volt arról tudomása, hogy március 15-én elhangzott a 12 pont, illetve azt is tudta, hogy a Habsburg-birodalom ellen kelt fel a nép.

VV Reni ezzel már nem volt tisztában.

„Kik ellen harcoltunk? Nem tudom!”

– mondta az egykori villalakó, VV Reni, aki ugyan kokárdával érkezett a csatorna stúdiójába, Petőfi Sándor portréját nem sikerült felismernie, valamint az sem jutott eszébe, kit szabadított ki a börtönből a tömeg: Táncsics Mihály helyett Petőfi Sándort jelölte meg.

Az elképesztő videó alább tekinthető meg:

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek