Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja is átlép a DK-ba

Szerinte Dobrev Klára és az Árnyékkormány a valódi alternatíva.

Újabb taggal bővül a DK. Szabó Zsolt, Dunaváros alpolgármestere, a Párbeszéd országos elnökségének tagja is átlép a pártba. A politikus erről maga számolt be a Facebookon. Írását változtatás nélkül tesszük közzé:

„Az elmúlt évek egyik, ha nem a legfontosabb személyes döntését hoztam meg. 21 évesen kezdtem el politikával foglalkozni, azóta mindig az hajtott, hogy lehet jobbá formálni az ország sorsát, hogy lehet reményt adni azoknak a kortársaimnak, akik ma a külföldre költözés és a kilátástalanság között választhatnak.

A Párbeszéd alapító tagja voltam, 2016 óta a párt országos elnökségében a párt irányításában is részt veszek. Ezen időszak alatt nagyon sok élményt és barátokat adott nekem ez a közösség, amiért örökké hálás leszek. Most azonban ennél a személyes háttérnél is fontosabb, hogy ezekben a hazánk és Dunaújváros számára is nehéz időkben mivel szolgálhatom legjobban a választóimat, a dunaújvárosiakat.

🔵Ezért úgy döntöttem, hogy a városért végzett munkámat mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatom. Baloldaliként, ellenzékiként és demokrataként mostanra a Demokratikus Koalícióban látom az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra.

Hiszem, hogy a Dobrev Klára által vezetett Árnyékkormány tud csak valódi alternatívát nyújtani az orbáni diktatúrával szemben.

🔵Amióta politikával foglalkozom, azt vallom, hogy a zöld értékek és a társadalmi igazságosságra épülő baloldaliság egymástól elválaszthatatlanok. Tisztességes baloldali politikus mindig a jövőre épít és ez elképzelhetetlen anélkül, hogy ne egy élhető bolygót hagyjunk az unokáinkra. A DK-ban is ezért fogok dolgozni.

🔵Van, ami viszont nem változik. A dunaújvárosi emberek azzal bíztak meg, hogy képviselőként és alpolgármesterként szolgáljam a várost, teszem ezt továbbra is, felelősséggel a Rajta Újváros egyesületben, Pintér Tamás polgármester úr sikeres munkáját segítve, immár még szorosabb kötelékben a város DK-s alpolgármesterével, Mezei Zsolt barátommal!”

A DK lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta: üdvözlik Szabó Zsolt átlépését.

Büszkék vagyunk rá, hogy újabb politikus látja úgy, hogy csak az Árnyékkormány és a DK jelentette kormányzóképes alternatíva vethet véget az Orbán-rendszernek. Szabó Zsolttal csak még erősebb lett a DK, így még nagyobb erővel küzdhetünk a magyarok ezeréves álmáért, az európai Magyarországért!”

– jelentették ki.

Valódi Hírek