Gulyás Gergely bemondta: Magyarországon sokkal nagyobb a szabadság, mint Nyugat-Európában

Úszkálunk a szabadságban.

Magyarország ma lényegesen szabadabb, mint a nyugat-európai országok,

és erre a médiaviszonyok egyértelmű bizonyítékot jelentenek – állította a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságháborúk II. című konferencián hétfőn Budapesten.

Gulyás Gergely – az Alapjogokért Központ és a Magyar Nemzeti Médiaszövetség szervezte rendezvényen – kijelentette:

Magyarországon nagyon különböző értékvilágok jelennek meg a fő irányú sajtóban, a radikális szélsőbaloldaltól a radikális jobboldalig mindennek megvan a fóruma, minden megtalálható, és

mindenkinek van lehetősége arra, hogy a magyar közélet vitáiban részt vegyen.

Állítása szerint éppen ezért a viták teljeskörűbbek és szabadabbak, mint Nyugat-Európában, ahol „az önmagát korábban konzervatívnak nevező sajtó már minden fontos kérdésben feladta a pozícióit„.

Gulyás szerint:

Magyarországon a sajtószabadság nem kérdőjelezhető meg,

mindenki a saját meggyőződésének megfelelően írhat, és egy-egy vélemény miatt senkit nem lehet megbélyegezni – vélekedett.

A miniszter véleménye szerint „a XXI. század fenyegetése” az, hogy a balliberális témák kizárólagosságra tesznek szert, s aki ezeket nem fogadja el, az nem lehet a politika részese.

Ebből a szempontból Közép-Európában van egy komoly ellenállás – hangoztatta, hozzátéve: Közép-Európa, és különösen Magyarország nem adta fel azt a célkitűzést, hogy a normalitás a jövőben is érvényre juthasson.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek