Döbbenetes dologot állított az Orbán-kormány „csúcsteljesítményéről” Varga Judit

Nocsak!

„Magyarországon a bíróságok hatékony működésének feltételei adottak és kiválóan megfelelnek a modern kor elvárásainak is”

– osztotta meg véleményét pénteken közösségi oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter arról írt, hogy a pénteki brüsszeli igazságügyi tanácsülés napirendi pontjai között szerepelt az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés. Állítása szerint Magyarország ez ügyben kiváló eredményeket produkált, a bíróság hatékony működési feltételei adottak, sőt helytállnak a modern kor elvárásaival szemben.

A politikus szerint mindezt alátámasztja az EU Igazságügyi Eredménytáblája, ahol digitalizáció területén élvonalban van a magyar igazságszolgáltatás.

„Magyarország az EU-ban a 4., a közigazgatási ügyek elsőfokú elbírálása tekintetében a 2. helyen áll uniós összevetésben”

– írta Varga Judit a polgári és gazdasági perek bírósági szinten történő befejezéséhez szükséges idő tekintetében.

A kormány elkötelezett a hazai áldozatsegítő rendszer fejlesztésében, szoros az együttműködés a kormányhivatalokkal, rendőrséggel és a civil és egyházi szervezetekkel állítja a politikus. Ennek nyomán 14 vármegyében és a fővárosban működnek az Áldozatsegítő Központok és Pontok szolgáltatásai,

2025-re országos lefedettséget akarnak elérni.

Az Igazságügyi Minisztérium előtt van az antiszemitizmussal szembeni fellépés kérdése, a kormány Varga elmondása szerint zéró toleranciát hirdetett az ügyben. A politikus azt is leírta: elkötelezettek amellett, hogy Magyarország a jövőben a zsidó közösségek és kultúrájuk virágzó színtere legyen, emellett biztonságot nyújtanak minden embernek vallástól függetlenül.


(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek