Bejelentették: Óriási árcsökkentésről döntöttek az egyik legnagyobb üzletláncban

Hétfőtől jelentősen mérséklik az árakat.

A Lidl üzleteiben a mai naptól jelentősen csökkeni fog egyes termékek ára – közölte a hírt a boltlánc kommunikációs vezetője a Világgazdasággal.

Ennek az intézkedésnek köszönhető az, hogy a sajtok ára típustól és kiszereléstől függően

akár 25 százalékkal is csökken.

A következő termékek érintettek:

  • Pilos (saját márkás) 250 grammos Edami darabolt sajt 25 százalékkal kerül majd kevesebbe, és a jelenlegi 999 forintos ár helyett holnaptól 749 forintba kerül majd.
  • Az 1 kilogrammos kiszerelésű Pilos trappista sajt 23 százalékkal, azaz

    900 forinttal lesz olcsóbb,

    2990 forintos áron lesz elérhető a mostani 3890 forint helyett.

  • 700 grammos Pilos trappista sajt 21 százalékkal, azaz 800 forinttal kerül majd kevesebbe, így 2599 forintot kell majd érte fizetni.
  • A laktózmentes 700 grammos kiszerelésű Pilos trappista sajt esetében az árcsökkenés mértéke szintén 21 százalékos, hétfőtől 2999 forintért lesz elérhető az áruházakban.

Tőzsér Judit kommunikációs vezető arra is emlékeztet, hogy a Lidl január elejétől csaknem 200 termék árát tartósan csökkentette.

De vajon miért csökkenti az árakat a Lidl?

Március 1-én az Aldi bejelentette, hogy terméktől függően 20-23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja a magyar beszerzésű trappista sajtokat. Aztán kiderült, hogy nemcsak az Aldi, hanem a CBA is így járt el. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy ők is 20 százalékot meghaladó mértékű árcsökkentést hajtottak végre sajtoknál március 1-jétől.

Talán mondhatjuk: sejthető volt, hogy a Lidl sem marad ki a sorból és ők is árcsökkentésbe kezdenek.

Azért van szükség a drasztikus árcsökkentésre, mert a hivatalos statisztika szerint is brutális drágulás ment végbe a trappistánál.

A gyártói márkás trappista sajt kilogrammonkénti ára 2021 október végén 2000 forint környékén alakult, addig ugyanez 2023 januárjára elérte az 5500 forintos szintet. A saját márkás trappista kilója éves bázison 2100 forintról a kétszeresére, 4200 forintos szintre drágult.

Van miből csökkenteni.

Egyébként az első árcsökkentési hullám már februárban végigsöport a magyar kiskereskedelmen, akkor a vaj árát vágta vissza 20-25 százalékkal a piaci szereplők nagy része, hiszen a kiskereskedelmi forgalom drámaian beszakadt az áremelkedés miatt.

Melyik termékek ára fog a legközelebb csökkenni?

Mondhatjuk azt, hogy nincs vége az árháborúnak a trappista esetében. A soros a száraztészta lesz. Ezt a hírt Fodor Attila közölte pénteken a Világgazdasággal.

Fodor nyilatkozata szerint a CBA és a Príma üzleteiben az árcsökkentés mértéke 5 százalék körüli lesz a száraztészta esetében.

(vg.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek