Itt vannak az igazi kérdések Orbán Viktorhoz – Vajon merne rájuk válaszolni?

Megfutamodna vagy válaszolna?

Köztudott, hogy a Kossuth rádió hagyományos pénteki miniszterelnöki „interjúja” inkább szájbarágás, mintsem igazi kérdezés. Juszt László leírta, ha ő tehetné fel a kérdéseket, mik lennének azok.

Mutatjuk a teljes posztot:

– Egy nap alatt sikerült megszavaznia a magyar parlamentnek az orvosi kamara kiherélését, miközben a svédek és a finnek NATO tagságára hónapok óta nem találtak időt. Ezt komolyan gondolja?

– Még egy kérdés ezzel kapcsolatban. Egy nap alatt végeztek az orvosi kamarával. Schadl úr idestova fél éve a börtönből elnökli a közjegyzői kamarát. Hogy van az, hogy az egyik kamarát egy nap alatt kicsinálja, a másikkal fél éve nem tud mit kezdeni?

– Folyamatosan mantrázzák Ön és a munkatársai a “dollárbaloldalt”. Tudja Ön, hogy az ellenzék mennyi pénzt kapott külföldről a választásokra? Összegszerűen: 4 milliárd jött külföldről az egész ellenzéki választási kampányra. S azt tudja, hogy az Ön propaganda minisztere csak a bombás plakátra ennek a tizenegyszeresét – 44 milliárdot – költött közpénzből?

– Ön örömét leli abban, hogy rendre “csicskáztatja” az embereit? Navracsicsot például ma már naponta kergeti hazugságba az Unióban. Miért mondatja vele például azt, hogy a törvényhozást mostantól megelőzi a társadalmi egyeztetés, miközben ezt a legkisebb porcikája sem kívánja?

– Ősszel amikor bezárták a postahivatalokat azt mondta “a bezárás átmeneti, és senki nem lesz elbocsátva. Tudja, hogy 1200 postást kirúgtak, s 319 postát végleg bezártak? Ön folyamatosan azt mondja, hogy a falusi emberek pártján van. Ők kérték a vidéki kisposták bezárását?

– Nem véletlenül kérdezem. 2012-ben, az Ön második kormányzása idején, módosították úgy a Büntető Törvénykönyvet, hogy egy 12 éves gyerek beleegyezéses szexuális kapcsolatot létesíthet egy másik, 18 évnél nem idősebb fiatallal. (Addig 14 év volt a korhatár.) Komolyan gondolja a pedofília elleni harcot?

– A hírek szerint három repülőgéppel utazott Egyiptomba a magyar kormányküldöttség. Egy kicsit sem érzi ezt túlzásnak?

– Megjelent egy német tanulmány. A címe: „A háború idén 175 milliárd eurójába kerül a német gazdaságnak”. Ön erre hivatkozva, s a tanulmány metodikáját követve számoltatta ki, majd azt mondta, hogy Magyarországnak 3746 milliárd vesztességet okoztak a szankciók. Tudja Ön, hogy mi a különbség a háborús vesztesség illetve a szankciók okozta vesztesség között?

– Mit gondol arról, hogy bár korábban a Parlamentben Ön azt mondta, hogy Európában ketten maradtak, akik az azonnal békekötés mellett vannak: Ön és a Vatikán, amire a Vatikán külügyminiszterének is tartott Paul Richard Gallagher érsek – Önnel ellentétben – azonnal kijelentette, hogy “a hangsúly továbbra is az ellenálláson, a katonai győzelmen van, és csak utána gondolunk a békére”?

– Az Ön minisztere, Gulyás Gergely egy 11 milliárdos, egyelőre 34 miniszterelnökségi és pénzügyminisztériumi embert érintő korrupciós ügyről azt mondta, hogy “kisebb csalásokról van szó”. Kérdezem, hogy Ön szerint mekkora egy közepes, illetve egy nagy szabású korrupciós ügy?

– Jelenleg körülbelül 7 százalékos felárral vesszük az orosz gázt, de volt olyan időszak is, amikor ez 10 százalék volt. Érez-e bármiféle felelősséget ezügyben, hogy ha a gázt nem az orosz szerződés alapján, hanem a szabad piacon vásároltuk volna, akkor 265 milliárd forintot takarítottunk volna meg?

Valódi Hírek