Irgalmatlanul kiakadt a neves szociológus a finn kormányt érintő fideszes provokáción

Azt mondta, bűnöző bandával úgy kell beszélni, hogy megértsék.

Megírtuk, hogy a finn parlament külügyi bizottságának alelnöke keményen bírálta a magyar kormányt. Azt mondta ugyanis, hogy az Orbánék által delegált küldöttség nem más, mint a Fidesz-delegációja, és szerinte nincs miről beszélniük a magyar kormánnyal.

Vásárhelyi Mária szociológus az ügye a Facebookon reagált. Az írását változtatás nélkül közöljük:

„Igen, szerintem a fidesz pimasz, álságos, hazug provokációjára a finn külügyminiszter és a jelenlegi házelnök adta meg az egyetlen adekvát választ.

Nevezetesen, hogy Finnországnak nincs miről tárgyalnia a pártküldöttség tagjaival, akik a svéd- és finn demokrácia állapotát akarják megvizsgálni.

Tényleg rosszul vagyok attól, hogy a jól nevelt, civilizált európai politikusok, rendre belemennek ezekbe az ócska, alja színjátékokba, amelyeket a magyar kormánypártok celebrálnak.

Ahelyett, hogy elküldenének őket az anyjukba…… Most tényleg le fognak ülni a svéd parlament képviselői ezekkel a fideszes bohócokkal arról beszélgetni, hogy Svédországban működik-e a demokrácia? És bizonygatni fogják, hogy igen-igen, valahogy eldöcög?

Miközben már nemcsak Európa, hanem a világ is attól hangos, hogy Magyarországon a hatalom hogyan tiporja el két lábbal a demokrácia utolsó morzsáit.

Mikor tanulják már meg a nyugati demokrata politikusok, hogy ezekkel csak az erő nyelvén vagy úgy sem lehet tárgyalni. Mikor fogják végre a helyén kezelni ezt a bűnöző bandát és úgy beszélni velük, hogy megértsék: »vége a mókának«.

Amíg úgy tárgyalnak velük, mint úriemberekkel, érdemi tárgyalópartnerekkel, és nem úgy, ahogy egy normális jogállamban beszélnek a maffiózókkal, addig a fidesz mindig eléri a célját ezekkel a provokációkkal.”

Valódi Hírek