Megszólalt a szakértő Galambos Lajos súlyos betegségéről, rettenetes jövő vár a trombitásra

Nagyon kockázatos a beavatkozás.

A tüdőtágulásban szenvedő Galambos Lajoson egyetlen biztos „gyógymód” segíthetne. A zenész betegsége miatt halasztást kért a börtönbe vonulás alól, fulladás és köhögés nehezíti mindennapjait. Az ország trombitását szerdán egy súlyosabb roham miatt kórházba szállították.

A Bors kiderítette, a zenész állapotán gyógyszeres kezelés segíthet, ám az idő előrehaladtával jelentősen romlik a beteg életminősége. Ilyen esetekben az egyetlen biztos gyógymód a

transzplantáció,

de Magyarországon 65 éves kor felett már nem végeznek el egy ilyen műtétet.

A zenész 62 éves, így kérdéses, nála szóba jöhet-e egy ilyen beavatkozás.

Bense Tamás a lap által megkérdezett szakember elmondta:

Egy COPD okozta fulladásos roham

akár végzetes kimenetelű is lehet,

különösen akkor, ha a betegséghez szívprobléma is társul. Ugyanakkor megeshet, hogy a beteg ugyan túléli a rohamot, de gépre kerül, amivel meghosszabbítható az élete, bár értelemszerűen az ilyen betegek életminősége nagyon megromlik, hiszen életük végéig palackról kell lélegezniük”

Galambos Lajos eközben már az otthonában pihen. A zenész a Blikknek adott interjújában elmondta, fulladásos roham tört rá, pánikba esett és egy családtag riasztotta a mentőket.

Órákat töltött a sürgősségi osztályon, majd egy új gyógyszert kapott, amit az eddig kezelések mellett innentől szednie kell. A lapnak elmondta, legnagyobb fájdalma az, hogy szigorúan

megtiltották neki a trombitálást,

hiszen a zenélés az élete.

(borsonline.hu és blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek