Szédítő fordulat: Elkaszálta a méretes balatoni Fidesz-beruházást a Pécsi Törvényszék

Ezt nem láttuk jönni.

Az Aligai Fürdőegyesület a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Pécsi Törvényszék elrendelte a Club Aliga – új nevén Aligaliget – parkjába tervezett kikötőépület építési munkáit. Az egyesület tavaly októberben támadta meg a beruházás építési engedélyét, mert sérelmezték, hogy az új épület elzárná a Balatont a nyilvánosságtól.

Az Aligai Fürdőegyesület bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

🔹ÚJABB FORDULAT! A bíróság elrendelte a Club Aliga parkjába tervezett új kikötő épület építési munkálatainak felfüggesztését.

🔹A 2022. novemberében kiadott építési engedélyt egyesületünk bíróságon megtámadta, hasonlóan mint a magaspart tetejére tervezett 105 lakásos
társasház esetében.

🔹Azonnali jogvédelmet kértünk többek között azért, mert a tervezett új kikötő épület végleg elzárná a Balatont és annak látványát is a park maradék területéről.

🔹A bíróság az azonnali jogvédelmet megadta, az építkezést fel kell függeszteni. A végzés kimondja:

>>a közérdek vizsgálata is felmerül jelen perben, mely már a felperes (AFE) fellépésével is megfogalmazódik. Mivel a felperes alapszabályában lefektetett célok között számos a közérdeket is befolyásoló, érintő tevékenység szerepel, mindenképpen szükséges a határozat halasztó hatályának elrendelése.

E nélkül a Balatonvilágoson nyaraló emberek érdekképviselete, mint a felperes kiemelt célja, nem valósulhatna meg.<<

🔹A teljes végzést a kommentek között közzétesszük. Ez az ügy is -valószínűsíthetően- bírósági perrel folytatódik.

🔹A Balaton megközelíthetősége közérdek, nem tudjuk elfogadni, hogy évről évre kevesebb hozzáférhető partszakasszal rendelkezik településünk. Kérjük munkákban a helyi képviselő testület támogatását!

A balatonaligai, korábban Club Aliga, immáron Aligaliget néven futó projekt egyébként kormányközeli cégek kezében összpontosul. A tulajdonosi körben régebben feltűnt Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cége is, immáron azonban a szintén kormánypárti Jellinek Dániel, Balázs Attila és Szivek Norbert cégei a beruházók.

(Aligai Fürdőegyesület/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek