Mi történt? Megtiltották a hétvégi szülést ebben a magyar kórházban

A lakosságot erről nem tájékoztatták.

Egyelőre nem zárják be, de a hétvégeken egy sor ellátás szűnik meg a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – tudatta a 24.hu a kórház honlapján megjelent tájékoztató nyomán.

A csaknem százezer lakost ellátó egészségügyi intézmény március elsején közzétett tájékoztatása szerint

március elsejétől hatályba lépnek az intézkedések.

Dr. Rumi Márk orvosigazgató az üggyel kapcsolatban úgy értékelt:

  • Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.
  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk.
  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítjuk a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.
  • Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja.

A lakosságot teljesen váratlanul érte az intézkedés, korábban semmilyen bejelentés nem érkezett, nem tájékoztatták őket arról, hogy lényegében

nappali kórházzá alakítják át a Karolinát.

A feleségem harmadikára van kiírva szülni, az péntek, akkor most eleve Győrbe menjünk, vagy ha délelőtt megszül Óváron, akkor majd délután négykor átszállítják, vagy hogy lesz?”

– tette fel kérdését a lapnak egy helyi lakos.

(24.hu nyomán)

(Címplakép: illusztráció)

Valódi Hírek